Ceva dulce… Prăjitură „tăvălită“

0
69

Ingrediente:
Pentru aluat: 4 ouă, 200 g zahăr, 1 linguriţă esenţă vanilie, 200 g făină, 7 g praf de copt, 110 g unt
Pentru glazură: 75 g unt, 250 ml lapte, 60 g cacao, 250 g zahăr, 250 g fulgi de cocos

Mod de preparare:
Preîncălzeşti cuptorul la 180 ˚C şi ta­petezi cu hârtie de copt o tavă.
Mixezi ouăle, zahărul şi esenţa de vanilie într-un castron adânc, aproximativ 3 minute. Cerni făina şi praful de copt şi le încorporezi în amestec, folosind o spa­tulă. Adaugi untul topit şi răcit, apoi torni amestecul în tavă. O dai la cuptor şi coci aproximativ 25 de minute, până trece testul scobitorii.
Scoţi tava şi laşi blatul să se răcească complet, apoi îl tai în pătrate cu latura de 4-5 cm. Ideal este să laşi blatul la frigider peste noapte, într-o cutie închisă erme­tic, deoarece va absorbi mai bine glazura.
Într-o cratiţă, pui untul, laptele, zahărul şi cacaua şi le încălzeşti pe aragaz până se topeşte untul şi se dizolvă zahărul. După ce s-au omogenizat, dai deoparte la răcorit.
Pui fulgii de cocos într-o tavă. Dai pătratele de blat prin glazură, le treci prin fulgi de cocos, apoi le aşezi pe un platou. Le laşi să se răcească înainte de servire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.