Ingrediente:
Pentru aluat: 4 ouă, 200 g zahăr, 1 linguriţă esenţă vanilie, 200 g făină, 7 g praf de copt, 110 g unt
Pentru glazură: 75 g unt, 250 ml lapte, 60 g cacao, 250 g zahăr, 250 g fulgi de cocos

Mod de preparare:
Preîncălzeşti cuptorul la 180 ˚C şi ta­petezi cu hârtie de copt o tavă.
Mixezi ouăle, zahărul şi esenţa de vanilie într-un castron adânc, aproximativ 3 minute. Cerni făina şi praful de copt şi le încorporezi în amestec, folosind o spa­tulă. Adaugi untul topit şi răcit, apoi torni amestecul în tavă. O dai la cuptor şi coci aproximativ 25 de minute, până trece testul scobitorii.
Scoţi tava şi laşi blatul să se răcească complet, apoi îl tai în pătrate cu latura de 4-5 cm. Ideal este să laşi blatul la frigider peste noapte, într-o cutie închisă erme­tic, deoarece va absorbi mai bine glazura.
Într-o cratiţă, pui untul, laptele, zahărul şi cacaua şi le încălzeşti pe aragaz până se topeşte untul şi se dizolvă zahărul. După ce s-au omogenizat, dai deoparte la răcorit.
Pui fulgii de cocos într-o tavă. Dai pătratele de blat prin glazură, le treci prin fulgi de cocos, apoi le aşezi pe un platou. Le laşi să se răcească înainte de servire.

Recomandările redacției