Ceva dulce… Şarlotă cu zmeură

0
150

Ingrediente: 250 g pişcoturi
Pentru cremă: 100 ml lapte, 200 g mascarpone, 400 g frişcă bătută, 100 g zahăr pudră, 300 g zmeură, 15 g gela­tină, 70 ml apă rece

Mod de preparare:
Pentru cremă, hidratezi gelatina în apă rece, cinci minute. Pui laptele pe foc până se încălzeşte, apoi adaugi gelatina hidratată şi amesteci până se dizolvă. Laşi la răcorit.
Într-o formă de tort cu inel detaşabil, aranjezi un strat de pişcoturi la bază şi unul în picioare, în interiorul inelului.
Mixezi mascarpone cu zahărul pudră şi cu extractul de vanilie până obţii un amestec aerat. Încorporezi laptele în care ai dizolvat gelatina, frişca bătută şi ada­ugi jumătate din cantitatea de zmeură, bine spălată şi scursă. Torni crema în forma de tort, acoperi cu folie alimentară şi dai la frigider peste noapte.
Înainte de servire, decorezi şarlota cu un strat de zmeură proaspătă, zahăr pudră şi frunze de mentă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.