Atunci când temperaturile cresc, de­liciile dulci din frigider sunt căutate de toată lumea. Acest semifreddo (mousse înghețat) este uşor de preparat şi nu dai niciodată greş cu el.

Ingrediente:
– 50 g fistic
– 400 ml frişcă lichidă
– 4 gălbenuşuri
– 250 g ciocolată neagră
– 75 g zahăr

Mod de preparare:
Combini zahărul cu gălbenuşurile şi le aşezi pe baie de aburi. Ai grijă ca baza va-sului să nu atingă apa. Mixezi cu telul până când compoziţia îşi dublează volumul şi capătă o consistenţă cremoasă. Dai deo­parte, aşezi vasul în unul cu apă rece şi amesteci până se răceşte compoziţia.
Separat, mixezi frişca până se întăreşte, apoi topeşti ciocolata tot pe baie de aburi. După ce s-a răcit ciocolata, o încorporezi în crema de gălbenuşuri, adau­gi frişca şi, la final, fisticul zdrobit.
Pui compoziţia într-o formă de chec, tapetată cu folie alimentară. O nivelezi şi dai semifreddo la congelator peste noap­te. A doua zi, îl răstorni pe un platou, îndepărtezi folia şi-l decorezi după imaginaţie.


Recomandările redacției