Îți propun să încerci această rețetă de smochine în sirop pentru a te bucura de dulceața acestui fruct deosebit ori­când dorești. Ai nevoie de doar trei ingrediente!

Ingrediente:
– 500 g smochine
– o lămâie
– 250 g zahăr

Mod de preparare:
Smochinele se spală în apă rece, se usucă cu un prosop curat și se taie codița. Te sfătuiesc să folosești smochine coapte, dar ferme la atingere.
Se pun smochinele într-un bol. Se stoar­ce lămâia și sucul obținut se pune peste smochine. Se adaugă zahărul direct peste smochine, nu se amestecă. Se aco­peră castronul cu folie alimentară și se lasă peste noapte la temperatura camerei.
Siropul obținut se toarnă într-o cratiță încăpătoare. Se pun și smochinele cu grijă, una lângă alta. Smochinele se fierb la foc mic, cu capac timp de o oră.
Smochinele fierbinți se așază într-un borcan și se toarnă siropul peste ele. Se închide ermetic cu un capac.

Recomandările redacției