Această tartă rapidă şi uşor de pre­parat este un desert ideal în perioada de post. În plus, dacă foloseşti magiun neîndulcit, este perfectă pentru cei care au exclus zahărul din alimentaţia lor.

Ingrediente
Pentru aluat:
– 250 g făină
– 100 g margarină rece
– un praf sare
– 4 linguri de borş rece
– jumătate de plic praf de copt
Pentru umplutură:
– 300 g magiun
– 100 g nuci

Mod de preparare:
Amesteci bine margarina rece cu făina într-un blender, până capătă o consistenţă nisipoasă. Adaugi apoi praful de copt, borşul rece şi sarea, conti­nuând să frămânţi. Când aluatul s-a omogenizat, îl dai la frigider timp de o oră.
Întinzi o foaie din aluat şi o aşezi într-o formă de tartă, inclusiv pe pereţii formei. Macini nucile şi le presari peste aluat, apoi torni magiunul şi nivelezi.
Din resturile de aluat formezi un grilaj cu care ornezi tarta.
Preîncălzeşti cuptorul. Coci tarta 35-40 de minute, la 170 ºC.

Recomandările redacției