Ingrediente:
– o foaie aluat foitaj (400 g)
– 3-4 mere
– 150 g miez de nucă
– 180 g zahăr
– 30 g zahăr vanilat
– 50 g unt

Mod de preparare:
Cureţi merele și­ le tai rondele de un cm grosime. Toci miezul de nucă grosier.
Într-o tigaie de fontă (sau tigaie care să poată fi folosită în cuptor) pui zahărul la caramelizat. Când e auriu, adaugi untul şi omogenizezi. Aşezi rondelele de măr în toată tigaia. În spaţiile rămase libere, inclusiv în interiorul merelor, pui miezul de nucă tocat. Ţii tigaia pe foc mic, 4-5 minute. Dai deoparte, presari zahărul va­nilat şi aşezi deasupra foaia de aluat, având grijă să introduci bine marginile foitajului.
Dai tigaia la cuptor, la 170 °C, aproximativ 30 de minute, până se rumeneşte foitajul. Când e gata, scoţi tarta din cuptor şi o răstorni cu mare grijă pe un platou. Decorezi după imaginaţie.

Recomandările redacției