Ingrediente:
– 200 g cireşe fără sâmburi
– 500 ml smântână pentru frişcă
– 1½ păstaie vanilie fără seminţe
– 50 g fulgi de ciocolată neagră
– 500 ml lapte
– 8 gălbenuşuri
– 50 g zahăr pudră
– 300 g zahăr
– 12 bezele

Mod de preparare:
Mixezi smântâna bine răcită şi, când e destul de tare, adaugi zahărul pudră, o jumătate de păstaie de vanilie şi mixezi la viteză mică până se încorporează. Dai compoziţia la rece.
Pui laptele la fiert cu păstaia de va­ni­lie rămasă. Baţi gălbenuşurile cu zahărul până se albesc şi devin cremoase. Torni lap­tele fierbinte, puţin câte puţin, apoi aşezi din nou pe foc mic, continuând să ames­teci până se îngroaşă. După ce o răceşti, o torni în fir subţire peste frişca bătută.
Păstrezi jumătate din bezele, restul le tai bucăţele şi le adaugi împreună cu ciocolata în compoziţia de îngheţată.
Într-o tavă cu fund detaşabil întinzi o folie alimentară, răstorni jumătate din compoziţie şi aşezi un strat de cireşe. Pui şi cealaltă parte din amestec, ornezi cu cireşe şi cu bezelele rămase.
Dai tortul la congelator până înghea­ţă.

Recomandările redacției