După două succese la trei goluri diferență a venit și una ceva mai convingătoare pentru „Bătrâna Doamnă”, în fața colegilor dintr-un eșalon inferior, de la Șoimii Lipova. Diferența de pregătire dintre combatante a fost evidentă și asta pentru că UTA începe campionatul peste zece zile, în timp ce „alb-albaștrii” de abia peste o lună de zile.
Așadar, raportul de forţe a fost influențat aspectul fizic, „roș-albii” atacând încă din start buturile adverse. Stahl, Grigorie și Prună nu au cadrat execuțiile, din poziții bune, dar – totuși – au anunțat deschiderea scorului. Aceasta a venit în minutul 34, de la Grigorie, care a transformat un penalty dictat pentru un henț în careu al lui Pașcu. Stahl și-a mai încercat odată șansa fără succes, în timp ce lipovanii au fost periculoși doar la lovitura liberă bătută puțin peste poartă de Sergiu Popa.
Profitând și de schimbul de linii din tabăra adversă, UTA s-a distanțat la reluare, dar nu înainte ca Prună să amâne din nou întâlnirea cu golul din poziție bună. Cel care a făcut 2-0 a fost Stahl (min. 56), printr-un șut plasat, de la 16 metri, în dreapta lui Bujor. La faza următoare, tabela s-a modificat din nou și asta pentru că Stahl i-a pasat ideal lui Roman pentru formalitatea golului trei. În minutul 71, puternicul atacant sosit de la CFR Cluj a realizat „dubla” cu o „torpilă” în vinclu, de la marginea careului. La 4-0, Șoimii au avut ocaziile lor prin același jucător. Este vorba despre Filimon, care, mai întâi a executat excelent o lovitură liberă, dar Barna a respins cu ajutorul transversalei, iar apoi a tras de la 20 de metri cu pământul, chemându-l din nou pe portarul utist la „raport”.
UTA încheie seria amicalelor estivale sâmbătă dimineața (ora 11) la Mako, unde Adrian Mihalcea speră să conteze din nou pe Burlă, ținut la pat de o puternică răceală.
Formații:
UTA: Grahovac (60 Barna) – Adili (20 Polgar), Scutaru (46 Manea), Ciucă (70 Iuga), Asani (73 Cârstocea) – Tănase (46 Dinculescu) – Strătilă (60 Izet), Grigorie (55 Jorza), Prună (Toma), Stahl (70 Costin) – Curtuiuș (46 D. Roman)
Șoimii Lipova (prima repriză): Bujor – Kocsis, Calvin, Pașcu, Tomuț – Piț, Bier, S. Popa, Copil – Vasinc, Trabalka.
Șoimii Lipova (repriza a doua): Bujor – Mandache, Pantea, Bercu, Tomuț – Deta, Jichici, Simion, Vasile – Vasinc, Filimon
Arbitri: Ionuț Nicoraș – Sebastian Pantea, Denis Dista

Recomandările redacției