Cezar Ouatu este dispus să cânte, pro bono, pentru artiștii Filarmonicii Arad

0
1180
Cezae Ouatu – România, din păcate, din punct de vedere cultural și muzical se află intr-un declin continuu, iar scara valorilor artistice din păcate mă repet este total dată peste cap !!! Oameni care au studiat o viață pentru a deveni instrumentiști sau cântareți de un anumit nivel profesional câștigându-și prin valoarea lor artistică un loc intr-o instituție de cultură precum o Filarmonică, se află astăzi in fața unor decizii extrem de superficiale, lipsite de orice profunzime morală, culturală și educațională.
Este vorba despre Filarmonica Arad !!!
Tocmai ce am aflat cu stupoare că 40 de artiști sunt în “vizorul” unei restructurări in masă pentru că “normal”, cultura și o instituție remarcabilă precum Filarmonica din Arad unde am avut ocazia și onoarea să susțin mai multe evenimente culturale de seamă la invitația Filarmonicii și a domnului fost primar, Gheorghe Falca, nu constituie o prioritate necesară pe ordinea de zi la Primăria Municipiului Arad !!!
Un oraș elegant, istoric si cultural precum Arad, fară o insitituție ca și Filarmonica actuală devine un oraș lipsit de identitate iar publicul “degustător” de artă va fi automat repudiat.
Artiștii vocali din corul Filarmonicii, precum și instrumentiștii Orchestrei, consituie parte integrantă a acestei societați culturale numită Filarmonică !! Am crescut în acest mediu de mic copil și știu cât de mult inseamnă pentru fiecare artist în parte sa aibă un post sigur de muncă unde să-și exprime propria lor artă interpretativă și bineințeles să-și sustină propriile familii și alte datorii sociale !!!
Personal, propun să susțin inclusiv un concert pro bono la Filarmonica din Arad in vederea promovării și valorificării acestei instituții de cultură dragă mie pe plan national !!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.