Pasagerii care optează pentru cumpărarea în avans a biletelor de tren pot obţine reduceri cuprinse între 10% şi 25% din preţul total, începând de marţi, a anunţat CFR Călători.

Astfel, la achiziţionarea cumpărarea biletului înainte cu o perioadă cuprinsă între 21 şi 30 de zile, faţă de ziua efectuării călătoriei, reducerea este 25%, în timp ce pentru un interval de 11-20 de zile, discountul este de 18%. Totodată, la cumpărarea biletului de călătorie cu minimum şase zile şi maximum zece zile înainte de plecare, reducerea va fi de 10%.

‘Procentul de reducere se acordă pentru biletul cu preţ întreg şi pentru biletul de copil, şi se aplică la preţul biletului de călătorie şi la suplimentul de tren, în funcţie de perioada de anticipaţie a procurării biletului. Tariful de rezervare a locului şi tariful de supliment de pat/cuşetă se achită integral’, precizează CFR Călători.

Potrivit sursei citate, prin serviciul Cumpără Bilete CFR online, la reducerea de 10%-25% oferită la cumpărarea cu anticipaţie, se adaugă un discount de 5%.

În plus, avantajul celor care folosesc această aplicaţie, este că nu au nevoie decât de o conexiune la internet, fără să fie necesară printarea biletului, iar identificarea în tren are loc pe baza unui act de identitate, a ID-ului de bilet primit în varianta electronică pe e-mail şi a cardului. (AS – autor: Daniel Badea, editor: Mariana Nica)

 

Recomandările redacției