CFR face reduceri pentru elevi

0
874

De început de an, CFR Călători vine cu oferte la tarife, în special pentru elevi.

În contextul începerii școlilor, CFR Călători recomandă elevilor să îşi achiziţioneze din timp biletele/abonamentele pentru a călători spre/dinspre locul în care învaţă.

Elevii  din învăţământul obligatoriu, profesional – inclusiv postliceal, liceal acreditat/autorizat beneficiază de tarif redus cu 50% pentru transportul feroviar intern la toate categoriile de trenuri (Regio și InterRegio), clasa a 2-a, pe tot parcursul anului calendaristic.

Mai mult, elevii orfani, elevii cu cerinţe educaţionale speciale, precum şi cei pentru care s-a stabilit o măsură de protecţie specială, în condiţiile legii, sau tutelă beneficiază de gratuitate pentru transportul intern feroviar, pe tot parcursul anului calendaristic. Pentru aceștia se vor elibera gratuit legitimaţii de călătorie/abonamente la toate categoriile de tren.

Elevii primesc abonamente  lunare la toate trenurile cu reducere 50% sau 100%, după caz. Reducerile sunt valabile pentru călătoriile la clasa a 2-a, se eliberează pentru distanţe de până la 300 km, iar numărul călătoriilor incluse este nelimitat.

Un tânăr plăteşte doar  57,50 lei pe un abonament lunar Regio, clasa a 2-a pe ruta Buziaș– Timișoara Nord, în loc de 111.30 lei cât ar costa călătoriile la preţ redus 50%, timp de 21 de zile lucrătoare pe lună. Pentru un bilet pe traseul Vinga – Arad, prețul unui abonament este de 47,50 lei și pentru Sântana – Arad, 47,50 lei.

Eliberarea biletelor/abonamentelor pentru elevi, cu tarife reduse cu 50% se face la prezentarea carnetului de elev și pentru  elevii claselor pregătitoare se va prezenta adeverința doveditoare şi certificatul de naștere în copie. În cazul  elevilor care beneficiează de gratuitate, conducerea unităţilor de învăţământ va menționa pe carnet la rubrica “menţiuni” atestarea dreptului de acordare a gratuității.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.