Compania Căile Ferate Române mai face uneori și schimbări pozitive, nu de alta, dar are nevoie de strategii comerciale, precum și de o îmbunătățire a imaginii. Unele oferte sunt avantajoase pentru cei care circulă cu transportul în comun. Așadar, de curând întrodus programul „Trenurile Soarelui“ are câteva facilități, de care vor putea beneficia călătorii în întreg sezonul estival.

Mai nou însă, CFR a făcut ce trebuia să fi făcut de mult. Și anume, să vină cu facilități și pentru persoanele cu dizabilități. De curând, reprezentanții companiei au anunțat acestea. Sună foarte bine pe hârtie, dar rămâne de văzut dacă și se vor aplica.

Persoanele cu dizabilități motorii au posibilitatea de a se deplasa mai ușor cu trenul spre și dinspre litoral, beneficiind din partea CFR Călători de servicii gratuite de asistență și anume: rezervarea locurilor speciale, însoțire în incinta stației, asistență la urcare/coborâre în/din tren și asistență la bordul trenului. „Pentru a beneficia de aceste servicii, pasagerii trebuie să completeze, cu minimum 48 ore înainte de plecare, un formular care este disponibil online și la casele de bilete, pentru trenuri care au plecări/sosiri din/în marile gări. Toate detaliile pentru accesarea acestor servicii gratuite pot fi găsite pe www.cfrcalatori.ro, la secțiunea Asistență PMR“, se arată într-un anunță făcut de CFR. Rămâne de văzut dacă aceste facilități se vor transpune cu adevărat în practică, precum și cât timp vor fi valabile.

Recomandările redacției