CFR SA nu are bani pentru a plăti salariații

0
253

CFR SA nu își mai poate plăti angajații. Situația în care a ajuns, din cauza că  CFR Călători nu și-a plătit datoriile. CFR Călători nu au bani pentru că Ministerul Transporturilor nu a aprobat bugetul.

CFR SA a ajuns la stadiul în care nu își mai poate plăti angajații. Și asta pentru că are de primit bani de la CFR Călători. Nu mai puțin de 347 de milioane lei ar trebui să intre în trezoreria CFR SA. Însă CFR Călători nici măcat nu are bugetul făcut, așa că nu are de unde plăti nici datoriile.

20.000 de salariați au fost anunțați că nu vor primi decât o treime din salariu. Iar totul pare a proveni din prevederile Guvernului și dorința acestuia de a face economii fix din calea ferată, care oricum era subfinanțată. Prevederile din Legea bugetului de stat pe acest an interzic depășirile de fonduri de salarii raportat la anul trecut sau pierderi în creștere în bugetul companiei.

Iar acum, pe ultima sută de metri, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii a cerut companiilor din sectorul feroviar să înlăture de urgență întârzierea de la plata salariilor și a anunțat că deficiențele de management au fost identificate și vor urma decizii pentru înlăturarea blocajelor.

În ceea ce privește finanțarea companiilor, discuțiile au fost deja inițiate la nivelul Guvernului în contextul rectificării bugetare, mai arată Ministerul, conform b1tv.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.