CFR profită de evenimentele din țară, de sezonul estival și chiar de obiective turistice, pentru a veni cu oferte de călătorie cu facilități ceva mai atractive. Pentru CFR, aceste luni sunt perioada cea mai bună pentru a atrage căltori. Festivalul „Untold“, stațiunile de pe litoral și alte locații turistice sunt cuprinse în programul de suplimentări de trenuri. Cei de la Căile Ferate Române spun că cererea este în creștere. Arădenii care vor alege să călătorească cu trenul vara aceasta trebuie să se informeze vizavi de noutățile introduse. Programul „Trenurile soarelui“ este în plină desfășurare.

Așadar, în acest sezon estival, CFR Călători operează trenurile la capacitatea maximă de transport, tehnic disponibilă. Zilnic, sunt puse în circulație peste 1.000 de trenuri care asigură serviciul public de transport feroviar de pasageri.

„În prezent, cererea de transport feroviar de călători este în creștere, tot mai multe persoane optând pentru călătoria cu trenul datorită accesibilității, prețurilor atractive practicate (reduceri tarifare, facilități de transport, oferte de călătorie adaptate fiecărei grupe de vârste și categorii sociale), precum și a siguranței și securității oferite pe timpul călătoriei. Din analiza ciclurilor anuale de vânzări se previzionează că, în perioada imediat următoare vor aparea vârfuri importante de trafic ce vor solicita la maximum capacitatea de transport pusă la dispoziție“, anunță reprezentanții CFR Călători.

Astfel, capacitatea de transport va fi crescută la maxim pe următoarele relații: spre/dinspre Valea Prahovei – în special în zilele de sfârșit de săptămână și sărbători legale; spre/dinspre litoral – zilnic, începând cu data de 15 iulie și până la data de 15 septembrie, cu creșteri semnificative ale vânzărilor îndeosebi pentru zilele de sfârșit de săptămână; spre/dinspre Bonțida (județul Cluj) – cu ocazia Festivalului „Electric Castle” din perioada 17- 21 iulie 2019 și spre /dinspre Cluj Napoca – cu ocazia Festivalului „Untold” din perioada 1-4 august 2019.

Pe aceste relații există riscul ca disponibilitatea biletelor să fie epuizată cu 1-2 zile înainte de plecarea trenului – mai precizează cei de la CFR Călători

CFR Călători pune la dispoziția publicului toate locurile disponibile în trenuri, cu o anticipație de 30 de zile.

Pentru a preîntâmpina situațiile neplăcute generate de epuizarea locurilor, CFR Călători recomandă pasagerilor să își programeze din timp călătoria către destinațiile dorite, să folosească toate trenurile puse la dispoziție de CFR Călători din graficul unei zile de circulație și să îşi cumpere cu anticipație legitimaţiile de călătorie utilizând toate canalele de distribuție online, de la automate de vânzare din stații de cale ferată, direct de la casele de bilete din gări și agenţii de voiaj CFR, precum și de la agenții de turism.

Despre programul „Trenurile Soarelui“ am prezentat detalii într-un număr trecut al ziarului și vom reveni cu noutăți. 

Recomandările redacției