CFR vine cu oferte tentante: programul „Trenurile Soarelui“ ia start

0
572

Chiar dacă trenurile noastre nu sunt cum ar trebui, Căile Ferate Române încearcă să compenseze cu diverse oferte.

Așa se face că, CFR vine cu oferte de sezon estival, chiar de la finele acestei săptămâni.

.  De data aceasta, față de alți ani, compania propune mai multe facilități, ca să motiveze călătorii. Din 14 iunie este lansat programul „Trenurile Soarelui“.

Timp de aproape trei luni, până la data de 8/9 septembrie, peste 40 de trenuri vor asigura zilnic legături directe din toată țara cu staţiunile de la Marea Neagră și Delta Dunării.

Astfel, pentru ca toate regiunile ţării să poată fi conectate cu destinaţiile de vacanţă cele mai căutate în perioada verii vor fi 22 de trenuri directe (11 tur/11 retur) și ramurile aferente, care pornesc din principalele orașe vor avea ca destinație Constanța/ Mangalia și retur. Numai șase dintre acestea (3 tur/3 reutr) nu vor tranzita Bucureștiul.

De asemenea, 32 de trenuri (16 tur/16 retur) vor asigura legătura Capitalei cu litoralul și retur, 14 din ele (7 tur/7 retur) ajungând până la Mangalia și retur, restul oprindu-se la Constanța. Durata de parcurs între București și Constanța, pentru trenurile IR fără oprire, este de o oră și 58 de minute.

Nu în ultimul rând, vor fi două trenuri directe (1 tur/1 retur) care vor asigura zilnic legătura București Nord – Tulcea oraș și retur, pentru a facilita accesul turiștilor la Delta Dunării.  De asemenea, în fiecare zi, 4 trenuri (2 tur/2 retur) vor continua să circule între Medgidia și Tulcea.

Condiții pentru reduceri

Cei de la CFR menționează că, între Constanța și Mangalia vor exista legături frecvente cu trenul, fiind astfel deservite toate stațiunile de pe litoral.

Trenurile InterRegio sunt dotate cu instalații de climatizare, însă numai acestea. Trenurile de lung parcurs au în compunere vagoane de dormit și cușetă.

Biletele de tren sunt accesibile prin gama variată de oferte comerciale. Acestea sunt prezentate în detaliu pe www.cfrcalatori.ro, la secțiunea Trafic intern/ Oferte.  Pentru serviciile cuprinse în programul special estival sunt valabile toate facilitățile de călătorie acordate prin legi sau hotărâri de guvern în vigoare.

Dacă se achiziționează un bilet dus-întors călătorul beneficiază deja de 10% reducere, iar dacă biletul este achiziționat online se mai adaugă o reducere de 5%. De asemenea, pentru cumpărarea biletelor cu cel puțin 21 de zile în avans reducerea este de 25% din tariful de transport. Cu oferta Minigrup 2-5 reducerile acordate sunt de până la 30% dacă achiziționarea se face online.

Se recomandă tuturor călătorilor să își procure biletele de tren cu anticipație și online de pe site-ul www.cfrcalatori.ro, în special pentru trenurile de lung parcurs, care au în compunere vagoane de dormit și cușetă.

Nu în ultimul rând, CFR mai menționează că, odată cu intrarea în vigoare a programului de transport estival, unele trenuri Regio vor avea programul de circulație adaptat la noul program de mers al trenurilor estivale, iar modificările vor fi anunţate la nivel local, în gări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.