Cheia de rezervă a mașinii lui Ioan Crișan a fost găsită

0
15903

Anchetatorii au găsit cheia de rezervă a mașinii lui Ioan Crișan, omul de afaceri asasinat cu o bombă, în timpul perchezițiilor făcute, joi, la ferma acestuia din satul Iratoșu, au declarat pentru GÂNDUL.RO surse judiciare.

Cheia va fi supusă unei expertize pentru a afla tipurile de amprente care se găsesc pe ea. De asemenea, anchetatorii vor verifica și dacă există alte amprente pe cheia de rezervă decât cele ale omului de afaceri ucis, sâmbătă, în Arad, potrivit surselor mai sus citate.

Reamintim că anchetatorii au mers, marți, la casa familiei lui Ioan Crișan, de unde au ridicat mai multe documente, chitanțe și carduri. Simultan, o echipă de investigatori a căutat probe la sediul firmei Crimatex din satul Iratoșu, însă a constatat că lipsea cheia de rezervă a mașinii lui Ioan Crișan, scrie gandul.ro.

Ioan Crişan, fostul socru al deputatului liberal Sergiu Bîlcea, deţinea una dintre puţinele ferme de somn african din Europa de Est, amenajată de mai mulţi ani în perimetrul unei foste fabrici de cânepă situată la câţiva kilometri de municipiul Arad.

Anchetatorii au indicii că bomba care a produs explozia mașinii lui Ioan Crișan a fost confecționată din mai multe substanțe extrem de toxice și periculoase, au precizat sursele citate.

Aceleași surse susțin că, din verificările făcute până acum, nu s-au găsit indicii care să lege asasinatul cu bombă de transportul cu țigări de contrabandă descoperit de polițiști pe 24 mai, în localitatea Mîndruloc din comuna Vladimirești, aflată aproape de satul în care Ioan Crișan avea ferma.

Sâmbătă, în jurul orei 07.00, mașina lui Ioan Crișan a explodat în mers, în parcarea unui supermarket din centrul Aradului, apoi a luat foc și a ars în totalitate. Trupul omului de afaceri Ioan Crișan a fost propulsat de suflul exploziei, despre care specialiști susțin că a fost cauzată de o bombă, pe bancheta din spate a autoturismului. Acest aspect ar putea indica faptul că obiect explozibil ar fi putut fi plasat sub scaunul șoferului.

Medicii legiști au stabilit primele concluzii în cazul morții lui Ioan Crișan. Omul de afaceri ar fi suferit o puternică intoxicație de la fumul produs în momentul exploziei, înainte de a muri din cauza arsurilor și a fracturilor de stern și coaste, au declarat pentru GÂNDUL.RO surse judiciare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.