Cheltuielile personalului din unitățile sanitare vor fi asigurate de la bugetul de stat

0
182
 
A avut loc prima întâlnire a reprezentanților Federației SANITAS cu ministrul Sănătății, doamna dr. Ioana Mihăilă, însoțită de domnul dr. Levente Vass, secretar de stat și o echipă tehnică, ieri, 6 iulie.
 
În cadrul discuției, s-a stabilit că se va constitui un grup de lucru format din reprezentanți ai federațiilor reprezentative și personal tehnic din Ministerul Sănătății, care să elaboreze simulări astfel încât să nu se ajungă la scăderi ale veniturilor angajaților din sistemul sanitar public de stat.
 
De asemenea, s-a discutat asigurarea cheltuielilor personaluli din unităţile sanitare de la bugetul de stat, prin Ministerul Sănătăţii (UPU, CPU).
Se va solicita unităților sanitare situația acordării stimulentului de risc și se va proceda la reglementarea situației.
 
Ministerul Sănătății continuă să susțină necesitatea menținerii personalului angajat în pandemie, în sistem.
 
Astfel, se va constitui un grup de lucru care va urmări: acordarea drepturilor prevăzute tuturor categoriilor de salariați, care își desfășoară activitatea în condiții deosebit de periculoase, recunoașterea CIM-urilor cu timp parțial de lucru, pentru efectuarea gărzilor, ca stagiu de cotizare și alte aspecte considerate necesare de către partenerii sociali.
 
Un alt subiect abordat la întâlnire a fost revizuirea Ordinului M.S. 1224/2010 privind aprobarea normativelor de personal, în principal introducerea profesiei de Moaşă, care se va realiza începând din toamnă.
 
S-au mai clarificat unele aspecte privind vaccinarea şi testarea personalului angajat în sistemul sanitar.
 
În urma statisticilor privind stadiul vaccinării salariaților și a imunizării celor trecuți prin boală, Ministerul Sănătății va derula campanii de conștientizare a necesității de vaccinare în rândul angajaților din Sănătate astfel încât vaccinarea voluntară să acopere un procent cât mai mare din salariați.
 
Federația SANITAS își menține poziția împotriva obligativității vaccinării și testării salariaților din sistemul sanitar.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.