Chiar dacă ai dreptate, uneori nu ai și dreptul!

1
382

Efectele perverse ale îndelungatei domnii a lui Traian Băsescu sunt mult mai adânci și mai grave decât în acea perioadă nefastă, în care tartorul de la Cotroceni, slujit cu cre­dință oarbă de către cei cărora le-a permis să jefuiască țara, să siluiască justiția și toate instituțiile statului, fără a se teme că vor da socoteală. Înclin să cred că unii dintre membrii marcanți ai PSD care au promis „dreptate până la capăt”chiar au fost mânați de dorința de a readuce România în matca firească. Unii dintre ei au fost sacrificați fără scrupule pentru că nu au ascultat orbește poruncile șefului suprem, pentru că au vrut într-adevăr să fie profesioniști, meseriași în ale guvernării, să nu se arunce prostește în aventuri dovedite falimentare, dar tot au mai rămas câțiva. Din păcate, mult prea puțini pentru a încropi o firavă majoritate în interiorul PSD, populat inadmisibil de mult cu slugi incompetente din toate punctele de vedere, dar răsplătite cu posturi bănoase și cu funcții aducătoare de putere.
Aplaudacii troglodiți sunt preferați unor oameni cu viziune, capabili să pună în ba­lanță câștigurile și pierderile unor strategii, fie ele guvernamentale sau politice, ale accelerării schimbării sau, dimpotrivă, ale frânării acesteia. PSD-ALDE a avut o majoritate la care nu visa nimeni, care i-ar fi permis ca într-un an să elimine anomaliile din justiție impuse de către Băsescu și Macovei, dar cei care doreau asta au fost împiedicați chiar din interiorul partidului să promoveze rapid modificările necesare. Din cauza acestor inadmisibile tărăgănări, România a juns în postura unui pacient care trebuia operat, cu șanse de salvare, dar a tot amânat, până când extirparea răului nu se mai poate face fără o mulțime de riscuri de deces. Cancerul inoculat de către Băsescu atunci a fost mai puțin dureros decât extirparea lui. În loc să se recurgă de urgență la intervenția chirurgicală necesară, s-a tot amânat, pentru că o șleahtă de penali, dovediți fără urmă de tăgadă ca atare, au pretins ca „dreptate până la capăt” să presupună și scăparea lor de rigorile justiției. O doleanță, în ochii lor, legitimă, din moment ce însuși președintele partidului a fost condamnat, iar creierul partidului și al guvernului este un individ dovedit corupt până în măduva oaselor.
Pe parcurs, PSD s-a prăbușit pur și simplu, a pierdut majoritatea năucitoare care i-ar fi permis să-și pună în aplicare programul, iar acum se vede încolțit din toate părțile, din interior și exterior, făcut praf și pulbere inclusiv de către unii dintre cei mai valoroși artizani ai victoriei zdrobitoare la alegerile din 2016. Imensul scandal pe legile justiției aruncă România într-un haos, în prăpastie. Perpetuarea lui distruge pur și simplu România, la pachet cu noile măsuri fiscale. Mințile luminate din PSD-tot mai tăcute, din păcate-ar avea menirea să explice că, dacă impunerea unor legi drepte nu aduce niciun câștig, ci, dimpotrivă, pierzi și ceea ce ai, mai bine renunți. Este absurd să pretinzi celui care are arma în mână să o arunce și să se predea ție, pentru că de partea ta este dreptatea. Sigur, dacă ai coloană vertebrală, lupți până la moarte pentru dreptatea ta, dar poți să faci acest lucru doar dacă în joc este doar propria ta soartă. În schimb, nu mai ai acest drept atunci când este evident că are de suferit o țară întreagă. Chiar dacă ai dreptate, nu ai și dreptul! Pentru că, dacă o faci, înseamnă că nu te-ai aruncat în luptă pentru oameni, ci doar pentru tine, iar pe ei doar i-ai folosit pe post de carne de tun!

1 COMENTARIU

  1. as indrazni , la o citire-privire fugitiva, ca este chiar interesant, dar muult prea stufos, ceea ce duce la efectul ‘nu vedem padurea de pomi’. Mai bine mai succint, dar macar bilunar, despre astfel de lucruri ; iarasi -doar o parere de super outsider, nu cred ca domnul Basescu e de vina , ca s-a folosit fara a forta nimic, de posibilitati, si de ineficienta institutilor abilitate , din ORICE domeniu !!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.