Chiar dacă e pandemie, Guvernul a fixat calendarul pentru alegeri

0
421

Guvernul a aprobat în şedinţa de miercuri, printr-o hotărâre, programul calendaristic pentru realizarea acţiunilor necesare organizării şi desfăşurării în bune condiţii a alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2020, informează Agerpres. Guvernul a aprobat calendarul, cu toate că a fost cerută amânarea alegerilor din cauza epidemiei cu noul coronavirus. Prima amânare a alegerilor locale a avut loc în luna aprilie a acestui an: „Este evident că nu se pot desfășura activități de campanie și alegerile trebuie organizate într-un context sigur”, menționa atunci vicepremierul Raluca Turcan. De asemenea, Executivul a adoptat o hotărâre privind stabilirea măsurilor tehnice necesare bunei organizări şi desfăşurări a alegerilor locale din anul 2020.Data de 27 septembrie a fost stabilită ca dată de desfăşurare a alegerilor locale printr-o lege adoptată de Parlament.

„18. HOTĂRÂRE pentru aprobarea programului calendaristic pentru realizarea acțiunilor necesare organizării și desfășurării în bune condiții a alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2020.

  1. HOTĂRÂRE privind stabilirea măsurilor tehnice necesare bunei organizări și desfășurări a alegerilor locale din anul 2020.
  2. HOTĂRÂRE privind stabilirea cheltuielilor necesare pregătirii şi desfăşurării în bune condiţii a alegerilor locale din anul 2020”, se arată în documentul Guvernului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.