Vremea bună din ultima lună a lui 2015 – și mult mai caldă decât ar fi fost normal să fie în decembrie – i-a încurajat pe unii primari de comune să continuie cu numeroasele lucrări de exterior ce le aveau în lucru, cum ar fi alei pietonale, reparații la unele clădiri dar și asfaltări de drumuri.

Este și cazul comunei Bocsig unde primarul Ioan Florin Ciul a insistat pe finalizarea unor lucrări de asfalatare chiar până în ultimele zile ale lui 2015 și insistența lui a dat roade: vremea bună și caldă a permis finalizarea acestei lucrări, după cum ne-a mărturisit chiar el.

„Trebuie să spun că am insistat foarte tare să finalizăm această lucrare și am fost înțeles de constructor. Așa se face că, în chiar ultima zi din 2015, am finalizat depunerea ultimului metru de covor asfaltic din satul Bocsig, aparținând ultimilor 12,5 kilometri de drumuri aflate în lucru. Acum putem spune că localitatea Bocsig are toate străzile asfaltate; asta după ce, tot în acest an, am finalizat și asfaltările din Bocsig Cartier și Răpsig. Și asta nu e tot: din totalul de circa 33 km cât însumează drumurile comunei noastre, 29 km sunt asfaltate. Diferența se află în satul aparținător Mânerău și aceste străzi le vom asfalta în acest an. Firește, modernizarea a constat și în alte lucrări conexe și a fost anticipată și de rezolvarea iluminatului stradal. Așa că se poate spune că la noi toate ulițele sunt asfaltate precum… străzile de la oraș“ ne-a descris pe scurt situația primul edil din Bocsig. (F.B.)

Recomandările redacției