Chiar în ziua în care împlineşte 3 ani, o fetiţă primeşte cel mai frumos cadou: viaţa

0
522

de Voicu Sida

Faptele vorbesc, or ce s-ar zice

În ultima vreme auzim numai de necazuri şi probleme, mai ales în perioada aceasta. Este o perioadă dificilă, iar greul îl resimţim cu toţii într-un fel sau altul. Greutăţile vin de unde nici nu te aştepţi, un exemplu fiind şi acest Covid 19. Mulţi spun: „Păi, nu e nimic grav. Mie nu îmi este teamă şi nu cred în aşa ceva, totul este o făcătură“. După câteva zile auzim de persoana respectivă că este intubată, că nu mai poate respira. Problema este că nu mai sunt locuri în spitale, iar medicii de abia reuşesc să ţină pasul cu numărul uriaş de bolnavi. Cu toate astea, în continuare îi vedem zburdând pe şosele fără măşti şi fără să ţină cont de respectarea condiţiilor de apărare împotriva pandemiei.
Dar să trecem acum la subiectul nostru, care este cu totul altul. Vorbim de faptele unor oameni cu un suflet mare, oameni rari, pe care îi găseşti foarte greu. Atunci când auzi însă de astfel de fapte de omenie, ar trebui să ne zguduie. Să ne punem nişte întrebări, pentru că astfel de oameni ar trebui să fie nişte exemple pentru fiecare dintre noi.
Vorbim în cazul de faţă despre o fetiţă care vineri împlineşte 3 anişori, adică pe data de 11 decembrie. Este vorba despre Carina Maria Gărdan, din Dezna. Cazul impresionant al Carinei a mai fost abordat în ziarul nostru.
Boala fetiţei a fost descoperită la Spitalul Clinic pentru copii „Louis Ţurcanu“ din Timişoara, fiind diagnosticată cu o boală cruntă: formulare tumorală intraabdominală.
Medicii i-au dat şanse minime de viaţă copilei. Motivul invocat de către medicii români a fost acela că nu dispun de aparatura medicală necesară pentru a executa operaţia. Medicii i-au indicat mamei, Roxana Gărdan, spitale din Austria. În cele din urmă s-a ajuns la concluzia că cea mai bună variantă ar fi ca operaţia extrem de grea şi sofisticată să aibă loc într-un spital din Turcia. Pentru efectuarea operaţiei, însă era nevoie de o sumă foarte mare de bani, de care, din păcate, familia nu dispunea. Cazul a atras atenţia unei asociaţii – Asociaţia Blondi – cu oameni cu suflet mare, care s-au oferit să o ajute pe micuţa Carina Maria. Aceşti oameni s-au interesat în stânga şi în dreapta, au întrebat şi au apelat la toate cunoştinţele pentru a afla cel mai bun spital în care să se poată efectua operaţia. „Dar era vorba de o sumă uriaşă de bani, de care era greu, dacă nu chiar imposibil, să facem rost“, ne-a destăinuit Adela Czebely, din cadrul Asociaţiei Angels Organisation.

De acest caz află omul de afaceri, cu suflet uriaş, Ovidiu Palcu

Când se credea că nu mai există nici o urmă de speranţă, cazul ia o cu totul altă întorsătură atunci când omul de afaceri arădean Ovidiu Palcu află despre problema medicală a Carinei Maria. Impresionat de drama fetiţei şi de suferinţa părinţilor, Ovidiu Palcu nu a rămas indiferent, ci şi-a asumat să acopere suma de bani care mai era necesară pentru efectuarea operaţiei.
„Le-am spus celor implicaţi în cazul Carinei Maria să facă toate demersurile necesare, toate actele şi documentele, deoarece suma necesară există. Să se meargă mai departe pentru a-i da viaţă fetiţei“, a precizat omul de afaceri arădean Ovidiu Iulian Palcu. Domnia sa a mai spus că „nu este faptă mai mare ca atunci când te alături unor persoane sau familii cu grave probleme, mai ales cum este acest caz. Am fost înştiinţat că fetiţei şi familiei acesteia i s-a pregătit o aeronavă specială de la Bucureşti, care i-a luat din Timişoara şi au fost transportaţi la spitalul din Turcia. La aeroportul din Turcia fetiţa a fost aşteptată de o ambulanţă“.
Iată ce ne spune şi doamna Adela Czebely referitor la acest caz: „Dacă acest om – Ovidiu Palcu – nu se implica în cazul Carinei, fetiţa aceasta nu mai avea zile. Nu avea nici o şansă deoarece nu dispuneam de banii necesari intervenţiei chirurgicale. În acest moment, datorită lui Ovidiu Palcu, fetiţa se află în mâinile medicilor turci. Toate acestea ni le-a scos Dumnezeu în cale pentru a o ajuta pe Carina în dificila operaţie şi astfel are toate şansele să primească un cadou chiar de ziua ei, care este vineri, 11 decembrie: viaţa ei. Carina împlineşte 3 anişori. Pentru ceea ce a făcut pentru această fetiţă, dar şi pentru multe altele, Ovidiu Palcu are o recunoştinţă acolo, sus, în ceruri“.
Un alt caz recent, în care s-a implicat Ovidiu Palcu este acela al unui tânăr inginer din Arad, în vârstă de 28 de ani, care a avut probleme grave de sănătate, fiindu-i afectată coloana vertebrală. Omul de afaceri a completat suma de care băiatul de 28 de ani avea nevoie pentru efectuarea intervenţiei medicale.
Voicu Sida

„Scrisoare de mulţumire,
Am cerut ajutor doar atunci când am simţit că am epuizat toate soluţiile. Şase luni de zile am încercat să facem faţă unei lupte cumplite şi nemiloase cu plata unor facturi uriaşe care echivalau cu preţul sănătăţii fiului meu. Nu a contat că am făcut toate creditele posibile, că am folosit toate economiile fiului meu (voiam să aibă o locuinţă atât de necesară unui tânăr la început de drum), că am împrumutat sume uriaşe de la oameni cu suflet. Voiam un singur lucru: vindecare pentru fiul meu, un tânăr de 28 de ani cu un prezent frumos şi un viitor promiţător, clădit cu multă, multă muncă şi sacrificii, după terminarea unei facultăţi dificile.
Un diagnostic crunt, o formă rară de tumoră malignă, care îi ameninţa viaţa şi integritatea, dezvoltându-se într-o zonă foarte greu acccesibilă şi foarte sensibilă, pentru care a trebuit să ne căutăm sănătatea în străinătate, a îngheţat totul: sufletele noastre, prezentul şi viitorul. A început o suferinţă fără margini. A urmat un tratament lung şi greu de suportat, urmat de o reintervenţie chirurgicală complexă.
Acesta a fost momentul în care Dumnezeu ne-a trimis un OM minunat, care ne-a oferit ajutor nesperat, suportând financiar diferenţa de cost de la intervenţia chirurgicală (o sumă importantă de bani). Nu mai aveam această sumă de bani, era bariera care putea opri tratamentul fiului meu.
Trăieşte printre noi, arădenii, alături de noi, acest OM minunat, care se numeşte Ovidiu Palcu.
Domnul Ovidiu Palcu mi s-a alăturat în această luptă redându-mi speranţa că vom învinge această nemiloasă boala şi ştiu că nu este singurul gest umanitar pe care l-a făcut. Când am întrebat ţara în care fiul meu trăieşte, şi în care a plătit sume importante de bani pentru a-şi asigura sănătatea ,dacă ne poate ajuta, răspunsul a fost că nu poate fi sprijinit pentru rambursarea unui cost al unei terapii inexistente în ţara noastră (radioterapia cu protoni), pentru că nu am făcut demersuri anterior începerii sale. Deci, ghinion, dacă atunci când îţi este mai greu, nu dormi, nu mănânci, stai şi printre lacrimi cauţi soluţii pentru tratamentul fiului tău, nu frunzăreşti documente din care să-ţi afli drepturile. Am aflat prea târziu, pentru a putea fi sprijiniţi. Domnul Ovidiu Palcu nici măcar nu a cunoscut foarte bine detaliile medicale şi s-a alăturat suferinţei noastre, şi-a oferit sprijinul necondiţionat. Şi nu pot să nu punctez ceva pentru cei care ştiu că domnul Ovidiu Palcu a participat la alegerile electorale. Am primit acest sprijin după ce alegerile electorale se încheiaseră, deci vă rog să nu-l catalogaţi ca gest electoral.
Domnule Ovidiu Palcu,
Sper să nu vă supăraţi pe mine că v-am încălcat dreptul la discreţie, dar vreau să-mi exprim public recunoştinţa şi vreau să ştiţi că pentru tot restul zilelor mele pe acest pământ vă voi păstra în suflet şi gândul meu va fi mereu îndreptat către d-voastră în toate rugăciunile mele. Nu există cuvinte potrivite să vă pot mulţumi, domnule Ovidiu Palcu. Nu vă cunosc personal, nu vă cunosc nici măcar vocea, dar ştiu că sunteţi un OM cu un suflet extraordinar. Pentru mine, veţi rămâne mereu semnul că Dumnezeu face minuni, sunteţi minunea pe care Dumnezeu a făcut-o pentru fiul meu, dându-mi speranţa că următoarea minune din viaţa lui este: vindecarea. Este Postul Crăciunului şi Dumnezeu lucrează prin oameni.
Respect şi recunoştinţă veşnică, de la o mamă îndurerată!
Domnul Ovidiu Palcu poate fi un exemplu pentru mulţi oameni de condiţia dumnealui. Un om care îşi iubeşte tara, îşi iubeşte semenii şi nu se gândeşte doar la binele personal.
Îi mulţumesc lui Dumnezeu că domnul Ovidiu Palcu există şi îl rog să-l aibă în pază şi să-l ocrotească toată viaţa, pe dumnealui şi întreaga familie“.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.