Lucrările continuă la stadionul „Motorul”, mai ales că mai sunt destule probleme de rezolvat înainte ca Primăria să facă recepția. Sau cel puțin să demareze „operațiunea”, căci există mari semne de întrebare privind calitatea materialului și mâinii de lucru utilizate de firma Ischia Sport din Galați.
De exemplu, în weekend existau încă unele porțiuni în care firele de iarbă sintetică (și așa destul de scurte) de abia se disting de nisip. Marcajele au nevoie de corecturi serioase, iar asta admite inclusiv echipa de lucru din Aradul Nou. Apoi, ultimul camion de granule de cauciuc ar trebui să umple găurile ce încă se simt, pe alocuri, când păşeşti pe gazonul sintetic. Repetăm, în unele aspecte retușurile pot schimba aspectul „șantierului”, însă în altele ne este tot mai clar că Ionuț Popa a cam avut dreptate când a atras atenția asupra lucrărilor de mântuială. De altfel, antrenorul
UTA-ei nu dorește ca echipa sa să evolueze pe puncte pe o astfel de suprafață, iar terenurile din Sânnicolau Mic și, cine știe, poate chiar Șiria revin în actualitate.
În fine, nici Primăria nu a lucrat ca la carte la partea de tribune sau sectoare speciale. Scaunele rezervate presei, căci de masă nici nu poate fi vorba, au fost mutate în dreapta coridorului de intrare pe ultimele rânduri. Pe primele vor lua loc vechile glorii ale Campioanei Provinciei. Când îți notezi ceva o vei face pe genunchi, fie că vorbim despre o agendă sau un laptop. Iar prezența cu un laptop e chiar riscantă într-un sector neacoperit, expus ploilor. Nici surse de curent nu am văzut încă, dar improvizații se pot face rapid.
Revenind, firma gălăţeană ar trebui să predea amplasamentul către Primărie la începutul acestei săptămâni, azi, mâine. Rămâne de văzut în ce condiții se va face recepția, căci gazonul monofilament FIFA 2 stele nu arată nici măcar ca „bătrânul” Șega. UTA ar trebui să debuteze pe „Motorul” în a doua etapă a ligii secunde, în weekend-ul 10-12 august, contra celor de la SSC Farul Constanța.

Recomandările redacției