China anunță revenirea coronavirusului în Wuhan, după o lună fără niciun caz

0
702
Vehicles travel on a bridge over the Yangtze River in Wuhan, Hubei province April 2, 2015. Picture taken April 2, 2015. REUTERS/Stringer CHINA OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN CHINA

Comisia Naţională de Sănătate a Chinei a anunţat 14 noi cazuri de coronavirus, cel mai mare număr înregistrat din 28 aprilie, inclusiv un caz în Wuhan, unde nu mai fusese confirmată o îmbolnăvire de mai mult de o lună. După ce joi China calificase toate regiunile ca fiind cu risc scăzut de îmbolnăvire, noile cazuri anunţate duminică reprezintă un salt faţă de cazul unic înregistrat cu o zi în urmă. La originea aceste creşteri a îmbolnăvirilor se află 11 persoane diagnosticate în oraşul Shulan din provicinia Jilin, situată în nord-estul Chinei.

Oficialii din Jilin au ridicat duminică nivelul de risc în Shulan de la mediu la ridicat, în condiţiile în care nivelul mediu fusese stabilit după ce o femeie a fost confirmată cu coronavirus în 7 mai. Cele 11 cazuri anunţate duminică sunt membri ai familiei ei sau persoane care au intrat în contact cu ea sau cu familia. Noul caz din Wuhan, primul raportat în epicentrul epidemiei din data de 3 aprilie, a fost asimptomatic. Alte două cazuri confirmate sunt importate. Nu au fost anunţate noi decese.Numărul total de cazuri de coronavirus în China a ajuns la 82.901, iar numărul deceselor este 4.633.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.