China – pământ arădean

0
899

A plecat binomul din țară. Și dacă sunteți intoxicați de Antena 3 și alte vuvuzele, iar în mintea voastră a încolțit ideea conform căreia binomul este format din SRI și DNA, vă înșelați amarnic. Adevăratul binom care conduce din umbră este Cionca și Ando. Care binom nu are probleme de rezolvat în Arad, ci se flendură a șaișpea mia oară prin China. Și stăm noi, așa ca proștii, și ne întrebăm: ce au chinezii și nu avem noi? De ce merită ei mai mult prezența acestor maeștri ai politicii internaționale, decât am merita noi să ne lipsim de ei. Cu ce frast ne ajută pe noi China? Că la ce drumuri avem prin județ, iar acum vorbim despre drumurile jude­țene, de alea naționale nu zicem nimic, nici trupele speciale ale armatei republicii nu s-ar descurca la ocolit de gropi. Sper să nu îmi luați părerile în nume de rău, dar faza e că dacă vine tăvălugul de turiști și investitori chinezi peste noi, trebuie să îi sunăm pe ăia de la salva-speo. La cât de mari sunt gropile județene și la cât de mici sunt asiaticii, în cazul în care se încurcă prin județ, noaptea, când nu e lună plină, îi scoatem de acolo în grup organizat, pe cordelină și cu elicoptere.
Cu China nu te pui
Stăm și ne uităm în urmă. Cu cu mama lui Mao ne ajută pe noi relația cu China? Ce face chinezii pentru noi și ce facem noi pentru ei? Că la infrastructură nu se bagă. Nici nu au cum. Oricât de mult i-ar minți ăștia de la Consiliul Județean Arad, nu îi lasă Uniunea Europeană să se desfă­- șoare pe plaiurile noastre. Nici la cultură nu ne pot ajuta. Că cine poate să găzduiască milioane de turiști chinezi mâncăcioși de conopidă la Ghioroc? Sau la Macea. Sau la mama dracului să ne piep­tene de fraieri ce suntem! Că îi ținem în funcții pe toți specialiștii lui pește prăjit, care nu sunt în stare să asfalteze un drum, dar fac politică internațională.
Și tot stând și cugetând așa, am dedus care e planul malefic al binomului și pe ce se bazează el. Pozele. Oooo…da! Nu s-au dus în China să facă revoluție culturală. Nici boom economic nu au făcut chinezii de când a început Cionca și Ando să le calce pragul. Au făcut poze. Cionca cu Ando la fabrica de făcut pește din resturile de la parmezam. Cionca și Ando, la fabrica de făcut ouă de prepeliță gonflabile. Cionca și Ando la fabrica de… Vai de stea­ua noastră!
Și, iaca, deja doi turiști cu tradiție își cer buletin de China azi-mâine. De aceea propunem ca, în numele prietenei dintre harnicul popor chinez și marele popor arădean, să îi donăm pe Cionca și Ando măreței Chine, iar noi să ne descurcăm pe plan local din resurse proprii. Căci, oricum, doar curioși de județul nostru nu sunt.

Cristian Ţiţca
Nu trageţi în articole. Acestea sunt pamflete şi nici măcar lor nu le place cât de reale sunt!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.