ChinaConsiliul de stat, instanța decizională supremă din China, a anunțat marți că a decis să ridice, temporar, interdicția privind comercializarea de console străine de jocuri video, o decizie care deschide calea marilor producători precum Sony Corp, Microsoft Corp și Nintendo Co pe o piață de 14 miliarde de dolari, transmite Reuters.

Suspendarea acestei interdicții, care datează din 2000, permite companiilor străine să asambleze console de jocuri video în zona de liber schimb din Shanghai și să le comercializeze în China după inspecția departamentelor culturale, a anunțat guvernul chinez într-un comunicat publicat pe pagina sa de Internet.

Consiliul de stat nu a precizat cât va dura suspendarea și nici care sunt cerințele pentru companiile străine care doresc să-și comercializeze consolele de jocuri video pe piața chineză.

Oficial, consolele de jocuri video sunt interzise în China însă cu toate acestea sunt disponibile pe piață prin canalele neoficiale. În plus, consumatorii chinezi preferă să joace jocuri video pe computerele persoanele și pe smartphone-uri.

Potrivit celor mai recente date, piața de jocuri video din China a crescut cu 38% în 2013 ajungând la 83,17 miliarde yuani 913,74 miliarde de dolari). Ca urmare a interdicției consolelor, jocurile pe PC controlează aproape două treimi din piață, jocurile pe telefoane mobile controlează 13,5% din piață iar jocurile online au o cotă de 15,4%.

La nivel global, console de jocuri video profită de faptul că la finele lui 2014 au fost lansate o nouă generație de aparate în frunte cu PlayStation 4 de la Sony și Xbox One de la Microsoft.AGERPRES/

Recomandările redacției