Chindia Târgoviște, prima echipă din Liga 1 care retrogradează matematic în Liga a II-a

0
246

Chindia Târgoviște a pierdut, ieri, la Iași, meciul din etapa a 13-a a play-out-ului Ligii 1 cu Poli Iași, scor 0-1, și este prima echipă retrogradată matematic. Chiar dacă mai are de disputat încă trei meciuri din acest sezon, dintre care două sunt restanțele cu Dinamo, trupa dâmbovițeană nu se mai poate salva pe teren, nici măcar locul de baraj de menținere neputând să-l mai prindă. Chindia ar putea profita însă de schimbarea sistemului Ligii 1 din această vară și să rămână în această competiție și pentru sezonul următor, decizia având șanse să fie adoptată azi, la Casa Fotbalului.
După un singur sezon petrecut în Liga 1, campioana Ligii a II-a din ediția trecută, 2018/2019, a retrogradat triumfător, cel mai probabil urmând a ocupa ultimul loc în play-out după ce își va disputa și ultimele trei meciuri. Clubul prezidat de Marcel Ghergu a arătat și la Iași că pălăria Ligii 1 a fost prea mare. Chindia a cedat cu 0-1 în Copou, după golul lui Juan Passaglia (48 – penalty), și matematic nu mai are nicio șansă să prindă măcar antepenultimul loc, cel care duce la barajul de menținere.
Chindia ar putea profita de trecerea de la 14 la 16 echipe în Liga 1 și să rămână în această competiție
Chindia mai are încă o șansă să rămână în Liga 1, în cazul în care FRF aprobă ca această competiție să treacă în această vară de la 14 la 16 echipe. Această schimbare e posibilă dacă nimeni nu retrogradează, la finalul unui sezon afectat de pandemia COVID-19. Ar mai fi și varianta ca Chindia să joace baraj pentru menținerea în Liga 1, dacă FRF aprobă propunerea făcută de Rapid și Petrolul. Cele două echipe din Liga a II-a au cerut ca, în cazul în care prima ligă trece de la 14 la 16 componente în această vară, atunci echipele care normal ar trebui să retrogradeze din Liga 1 să joace un baraj cu locurile 4 și 5 din play-off-ul Ligii a II-a, pentru a demonstra că merită să rămână în elită.
Sursa: Liga2.prosport.to
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.