Chinezoaicele de la Swordfish nu au avut replică în fața baschetbalistelor arădene

0
302

FCC Baschet Arad şi-a încheiat cu o victorie seria meciurilor amicale disputate în perioada pregătitoare a stagiunii 2019-2020. Sâmbătă, la Belgrad, echipa antrenată de Dejan Mudresa şi Cristian Bondor şi-a ridicat moralul înaintea primului joc oficial din noul sezon cu un succes, 65-54, în faţa formaţiei chineze, Shanghai Swordfish.
Pentru arădence, testul cu formația pregătită de selecționera Serbiei, Marina Maljkovic, a fost cel de-al şaselea susţinut în această toamnă, în total contabilizându-se trei victorii.
FCC Baschet Arad a început partida cu Adrienne Webb, Marta Fodor, Yanina Inkina, Jefimija Karakasevic şi Brankica Hadzovic, ultima fiind şi principala marcatoare a duelul din această seară. Și la acest meci antrenorul Dejan Mudresa nu a putut să o folosească pe Veatriki Akathiotou (accidentată). În schimb, am remarcat că junioarele au totalizat doar 7 minute, pe când în campionat Mudresa trebuie să aibă mereu pe teren cel puțin o jucătoare sub 23 de ani. Totodată, FCC Baschet Arad a avut în multe momente pe teren patru „straniere”, pe când în LNBF limita e de trei în același timp.
În aceste condiții, jocul amical cu formaţia din prima ligă a Chinei a fost unul controlat în mare parte de „galben-albastre,” care au câștigat trei din cele patru sferturi ale întâlnirii. Singurele emoţii pentru baschetbalistele Aradului au fost în a treia parte a jocului, când adversarele s-au apropiat periculos (47-50). Shanghai Swordfish a avut-o pe bancă pe Marina Maljkovic, selecționera care a dus Serbia spre titlul european în 2015 și bronz în acest an. Principala marcatoare de la chinezoaice a fost vedeta echipei, Jelena Dubljevic (17 puncte).
Marcatoare Arad: Hadzovic 18 puncte, Fodor 15, Inkina 10, Karakasevic 8, Ciotir 5 şi Mercea 4. Au mai evoluat: Ardelean, Pop, Neagu şi Bartok.
Apropo de Rita Bartok, aceasta a fost iertată de suspendarea de patru luni de zile dictată de Federație pentru neprezentarea la timp la lotul național de tineret, așa că stafful tehnic arădean răsuflă ușurat, căci pivotul este una dintre variantele de junioare din lot.
Arădencele intră în linie dreaptă cu pregătirea pentru startul noului sezon din baschetul feminin românesc. FCC Baschet Arad debutează pe 9 octombrie, cu derby-ul de la Satu Mare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.