Chiria din blocurile ANL, recalculată pentru cei care au împlinit 35 de ani

0
434

anlConsilierii locali vor supune dezbaterii, joi, în şedinţa ordinară a CLM un proiect de hotărâre privind aprobarea metodologiei de calcul a chiriei  pentru locuinţele realizate prin Agenţia Naţională pentru Locuinţe ai căror titulari de contracte au împlinit vârsta de 35 ani la data prelungirii contractelor.

Astfel, se doreşte reclacularea chiriilor pentru titularii de contracte au împlinit vârsta de 35 ani la data prelungirii contractelor, în conformitate cu Legea 152/1998 privind înfiinţarea ANL.

Astfel, chiriaşilor locuinţelor ANL ce au împlinit vârsta de 35 ani li se recalculează chiria în condiţiile prevăzute de art. 8 alin 4 din Legea nr. 152/1998, după expirarea perioadei de 5 ani de locaţiune.

Reducerea chiriei se va aplica doar în cazul titularilor de contracte persoanele cu handicap.

Chiria lunară se va calcula ca sumă a valorii privind recuperarea investiţiei în timpul duratei de amortizare de 30 de ani (valoarea de revenire/30 ani), a cheltuielilor de reparaţii curente (0,40% din valoarea de revenire), a cheltuielilor cu reparaţiile capitale (0,51%  din valoarea de revenire) şi a cheltuielilor de administrare (0,20%  din valoarea de revenire), raportată la 12 luni.

Primăria municipiului Arad administrează 272 de locuinţe ANL construite prin Agenţia Naţională pentru Locuinţe şi date în folosinţă în anii 2003, 2006, respectiv 2009.

Contractele de închiriere (pentru locuinţele ANL) se încheie pe o perioadă de 5 ani de la data repartizării locuinţei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.