ChCris zile2013Desfăşurată pe o vreme caniculară, a şaptea ediţie a „Zilelor oraşului Chişineu Criş“ s-a dovedit și anul acesta o sărbătoare de excepţie. Tombola cu premii în biciclete a fost punctul cu cea mai mare încărcătură emoțională a zilei de sâmbătă, cei peste 70 de câștigători – „strigați“ de îndrăgitul umorist „Vărul Săndel“ s-au dus spre casele lor cu câte o frumoasă bicicletă. Aceste premii sunt oferite în exclusivitate de administrația din Chișineu-Criș, la marea sărbătoare a orașului, ele provenind din sponsorizările numeroaselor firme care au investit în acest oraș care nu cunoaște de zeci de ani flagelul care cutremură o lume întreagă: șomajul.
La deschiderea festivă, ce s-a derulat puțin după ora 11, au participat o listă întreagă de personalități valoroase ale vieții sociale-politice arădene. Primarul Gheorghe Burdan a salutat numeroasa asistență, urând tuturor bun-venit după care a prezentat foarte pe scurt extrem de numeroasele inițiative și realizări din oraș, amintind, de asemenea, nominal fiecare din multele firme care au investiții mari în oraș – cum este Maschio Gaspardo România, nume cu rezonanță internațională și care face parte din viața localnicilor, la care se adăugă și Quala Pack din Nădab ce a sponsorizat recent un mare obiectiv cultural, ca să dăm doar două exemple – precizând în final că toate acestea au făcut din orașul Chișineu-Criș un oraș „cu indicele șomajului 0“, poate singurul din Zona de Vest.
„Eu am fost ales de cetățeni și fac politica acestei comunități; prin urmare toate aceste realizări au dus la ridicarea standardului de viață al locuitorilor. Vreau ca tinerii să se simtă prețuiți la ei în oraș, să-și poată întemeia familii și să nu aibă teama că nu vor avea un loc de muncă. În următoarea perioadă se vor înființa peste o mie de noi locuri de muncă – și prin investiții noi și prin extinderile celor care sunt aici. Prin urmare, consider că toți concetățenii mei merită să aibă o ocazie să se distreze în orașul lor, mai ales că aceasta se face pe bani din buget propriu și prin contribuția sponsorilor. Tuturor trăitorilor acestui oraș le dedic toate manifestările din aceste două zile de sărbătoare“ a spus edilul, printre altele.
Cuvinte frumoase și urări de bine au adresat și oaspeții, începând cu prefectul Cosmin Pribac. Alături de sincere felicitări pentru realizări și pentru frumoasa sărbătoare, prefectul a dorit să sublinieze și aspectul că „acest oraș poate fi luat ca exemplu pentru multe alte comunități de aceeași anvergură“ și a încheiat urându-le tuturor succes pe mai departe. Deși reprezentantul Casei Regale n-a putut fi prezent, a ținut în mod deosebit să transmită telefonic urările și salutul său cordial cetățenilor orașului Chișineu-Criș și primarului Gheorghe Burdan.
Emoționant a fost momentul în care profesor doctor Aurel Ardelean – cetățean de onoare și fiu al orașului – a oferit primarului Gheorghe Burdan una din cele mai importante disticții onorifice ale Univesității de Vest „Vasile Goldiș“ – „Globul de cristal“, pentru activitatea depusă în folosul comunității sale dar și pentru sprijinul acordat pentru inițierea unor centre medicale de vârf în oraș. Un moment aparte a fost și cel în care reprezentanta pensionarilor chișeoani a citit o poezie dedicată realizărilor actualei administrații.
Momentul festiv odată încheiat, toți cei prezenți s-au alăturat spectatorilor din stradă pentru a saluta tradiționala „Paradă a portului popular“.
Programul s-a reluat la orele serii, cu spectacolele deosebite programate și care au fost făcute cunoascute tuturor prin presa locală și afișe amplasate în oraș.
Ziua de duminică s-a dorit a fi un regal al cântecului și jocului popular, cu invitați de marcă și care s-a încheiat seara târziu, cu un frumos foc de artificii.

 

Lasă un răspuns

Recomandările redacției