Chișineu- Criș și Șimand intră în scenariul roșu; restricțiile suplimentare se modifică pentru 5 localități

0
531

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a actualizat scenariile în județul Arad, în funcție de incidența cazurilor de Sars-CoV-2 la mia de locuitori. De asemenea, CJSU a mai emis o hotărâre pentru restricțiile privind localitățile din județ.

Astfel,  a fost depășită incidența de 3 cazuri/1000 de locuitori în Chișineu-Criș și Șimand, cele două intrând în scenariul roșu. Incidența s-a menținut peste acest prag în Frumușeni, Arad, Șagu, Zimandu Nou, Fântânele și Peregu Mare, care rămân în acest scenariu. În total, pe „lista roșie” sunt 24 de localități.

A fost depășită incidența de 1,5 cazuri la 1000 de locuitori, fără a depăși incidența de 3 cazuri/1000 de locuitor, în: Șiștarovăț, Petriș, Dezna, Bârsa și Birchiș, toate aceste UAT-uri intrând în scenariul galben. În acest scenariu s-au menținut pentru încă 14 zile localitatea Șiria. În total, pe „lista galbenă” sunt, începând de sâmbătă, 22 de localități.

În scenariul verde, cu sub 1,5/1000 de locuitori, a intrat doar Cărand. Pe „lista verde” sunt 32 de localități.

Potrivit celei de-a doua hotărâri, față de situația înregistrată la data de 01.04.2021, în Vârfurile, la data prezentei hotărâri, a fost depășită incidența de 4 cazuri/1000 de locuitori, fără a fi depășită incidența de 7,5/ cazuri/1000 de locuitori. A fost depășită incidența de 7,5 la mia de locuitori în Lipova și Almaș, ceea ce înseamnă că restricțiile de aici vor fi zilnice după ora 20, și nu doar vineri, sâmbătă și duminică, așa cum sunt în prima categorie. În schimb, incidența a scăzut sub 7 în Dorobanți și Iratoșu, ceea ce se traduce prin faptul că aceste localități vor scăpa de restricții suplimentare zilnice, dincolo de cele aferente scenariului roșu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.