femeie_nervoasaSă recunoaştem: femeile pot găsi nenumărate motive ca să-şi sâcâie partenerii – de la şosetele împrăştiate, la banii prea puţini aduşi acasă, la lipsa de tandreţe, numai noi ştim cum să îi scoatem din sărite.

Ce se întâmplă, de fapt?

Tu îl rogi să facă un anumit lucru. El îţi răspunde că o să-l facă, iar tu îl crezi pe cuvânt. Însă nici unul dintre voi nu a stabilit clar până când trebuie făcut respectivul lucru.
► Timpul trece. El nu a făcut ceea ce l-ai rugat. Te enervezi, dar îl mai rogi o dată. El spune: „Da, imediat!”
► Trece mai mult timp.  El încă nu a făcut nimic. Tu te enervezi vizibil şi ridici puţin tonul.
►Trece şi mai mult timp. Tu eşti nervoasă rău. Dai din mâini, ţipi, înjuri, nu mai ştii cum să reacţionezi ca să-ţi eliberezi furia acumulată. Rugămintea ta de la început sună acum a ordin. Iar el se decide că nu primeşte ordine de la tine, aşa că nu vrea să mai facă nimic.

Comunicarea, bat-o vina…

Majoritatea cuplurilor au această problemă – lipsa comunicării. Într-o ceartă, fiecare dintre parteneri este atât de ocupat cu acuzaţiile, încât uită motivul disputei iniţiale. Dar, şi mai important, uită că o parte însemnată a comunicării o reprezintă capacitatea de a asculta. Când relaţia a ajuns în acest impas, trebuie să apăsaţi butonul „pauză” şi să vă gândiţi la ce vreţi să faceţi mai departe. Fie renegociaţi, şi atunci o să trebuiască să mai renunţaţi la obiceiurile proaste, fie puneţi punct şi vă alegeţi alţi parteneri de… cicăleală.

PENTRU EL

►A vorbi nu este acelaşi lucru cu a comunica.
►Nu mai face promisiuni, decât dacă eşti absolut sigur că le vei îndeplini.
►Dacă o duci cu vorba, nu o să-ţi meargă la infinit. Amâni, nu rezolvi!
►Dacă nu vrei să faci ceva, spune-i cu sinceritate. Chiar dacă nu te înţelege, cel puţin nu o să te mai sâcâie.

PENTRU TINE

►Nu mai exagera! Dacă el nu vrea să facă un anumit lucru acum, e o tragedie?
►Nu îţi mai trata partenerul ca pe un copil. Şi el ştie ce trebuie să facă, nu este nevoie să îi repeţi continuu.
►Dacă, totuşi, amână la infinit, încearcă să faci tu ceea ce ar fi trebuit să facă el, însă nu-l mai ruga nimic altceva. Va veni smerit la tine, tânjind după câteva sfaturi.
►Nu te mai enerva din orice. Femeile sunt predispuse la boli cauzate de stres, într-un procentaj mai mare decât bărbaţii.

Sursa:  Unica.ro

Recomandările redacției