cifraCompaniile din industria ară­deană o duc bine, având producţie mai mare şi implicit profit, decât anul trecut. Potrivit statisticilor oficiale, realizate de Direcţia Jude­ţeană de Statistică Arad, producţia industrială realizată de la începutul anului, până în septembrie a crescut cu 23,1 la sută faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.
Dacă producţia a înregistrat creşteri şi cifra de afaceri a întreprinderilor din industrie a crescut, iar procentele de creştere sunt semnificative. Valoarea cifrei de afaceri a firmelor cu activitate principal de industrie – piaţa internă şi externă – a înregistrat o creştere de 23,8 la sută, comparativ cu perioada  corespunzătoare din anul precedent.
Şi la capitolul comerţ, situaţia este bună. La nivelul judeţului s-a înregistrat un excedent comercial de  195.452.000 de euro.
Excedent mai mare al balanţei comerciale s-a înregistrat la următoarele grupe de produse: mij­loace de transport (392.243 mii euro), mărfuri şi produse diverse (77.947 mii euro), produse vegetale (11.623 mii euro), încălţă­minte şi articole similare (14.264 mii euro).

Recomandările redacției