Cifra de afaceri din industria arădeană, în creştere

0
264

cifraStatisticienii spun că fabricile din industria arădeană produc ceva mai puţin, dar au parte de profit mai mare. Mai exact, anul trecut, valoarea cifrei de afaceri din industrie a crescut cu 13,4 procente, faţă de anul precedent, asta în condiţiile în care, producţia industrială a scăzut cu 1,3 la sută. Situaţia întocmită de Direcţia Judeţeană de Statistică Arad mai arată că şi în domeniul comerţului, lucrurile au stat destul de bine anul trecut. La un export de peste 1,98 de miliarde de euro şi un import de 1,8 miliarde de euro, excedentul comercial la nivelul judeţului, pentru 10 luni ale anului trecut a fost de peste 176,8 milioane de euro.

În judeţul nostru, cele mai importate produse au fost maşinile, aparatele şi echipamente electrice, iar în structura exporturilor, o pondere însemnată au ocupat-o mijloacele de transport şi aparaturile electrice.

De menţionat că, în ultima lună a anului trecut, în judeţ s-au înregistrat 23 de înmatriculări de societăţi comerciale cu participare străină la capitalul social subscris.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.