UPDATE: Trei dintre persoane sunt din județul Arad iar a patra este din Tulcea. „Trei dintre cei infectați sunt arădeni iar al patrulea e din județul Tulcea”, ne-a declarat Constantin Cătană, directorul DSP Arad.

 

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat în urmă cu puțin timp că până astăzi, pe teritoriul României, au fost confirmate 139 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 . Dintre cei 139 de cetățeni care au contactat virusul, nouă sunt declarați vindecați și au fost externați.
Astăzi au fost confirmate 16 cazuri noi, după cum urmează: 4 cazuri în București, 4 în Arad, 3 în Brașov, 2 în Brăila și câte 1 caz în Constanța, Teleorman și Iași.

Toți cei patru sunt persoane aflate în carantină la Arad.

Potrivit reprezentanților CJA, la nivel național s-a decis că situațiile de coronavirus se vor raporta în județele unde se realizează testarea și nu în județele unde locuiesc pacienții (județele de domiciliu). Asta înseamnă că în perioada următoare vor apărea mai multe cazuri raportate în Arad, oameni care sunt în carantină în unul dintre cele trei centre din județul nostru, chiar dacă acești pacienți nu au nicio legătură cu Aradul.

 

Vom reveni cu mai multe informații.

 

Recomandările redacției