Cimitirele pot fi extinse fără autorizație de construire

0
334

Cimitirele vor putea fi extinse fără autorizație de construire, potrivit noii legislații. Legea prin care, extinderea cimitirelor în funcţiune este exceptată de la obţinerea unei autorizaţii de construire a fost promulgată săptămâna aceasta.

La Arad, cimitirele au diferite probleme, între care unele grave: sunt degradate, au locuri de veci expirate, iar problema lipsei de spațiu este acută. Potrivit unei situații, în prezent sunt circa 35.000 de locuri de veci, din care 3.168 locuri expirate cu contract, 1.896 expirate de mai bine de doi ani în Cimitirul Pomenirea, circa 45.000 de locuri de veci, din care 1.912 locuri expirate de mai bine de doi ani în Cimitirul Eternitatea și 454 locuri expirate în Cimitirul Gai. Mare parte locurile expirate au lucrări, borduri și monumente funerare.

În cazul Cimitirului ce aparține de Parohia Micălaca Veche I problemele sunt de asemenea mari. Nu există spațiu suficient, iar locurile de veci libere se pot număra pe degete. Întreținerea cimitirului costă foarte mult, iar reabilitarea nu s-ar putea face decât în ani de zile, din rațiuni financiare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.