Cîmpeanu: Capitala şi 26 de judeţe încă nu au contracte de deszăpezire

0
300

Premierul interimar, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că Municipiul Bucureşti şi 26 de judeţe încă nu au încheiate contracte de deszăpezire, principala problemă fiind lipsa firmelor ofertante, el precizând totodată că asigurarea încălzirii populaţiei este una dintre priorităţile Guvernului interimar.
„Am constatat că există contracte de deszăpezire încheiate pentru 15 judeţe, sunt finalizate. S-a comunicat că sunt în curs de finalizare contractele de deszăpezire pentru celelalte 26 de judeţe şi am solicitat finalizarea acestor contracte până la sfârşitul lunii noiembrie”, a spus Sorin Cîmpeanu, la finalul videoconferinţei susţinute, la Ministerul Afacerilor Interne(MAI), cu prefecţii, instituţiile şi ministerele implicate.
Premierul interimar a adăugat că printre unităţile administrativ-teritoriale care nu au contracte de deszăpezire încheiate se află şi Municipiul Bucureşti, el subliniind faptul că „este foarte important” să se rezolve cât mai repede această problemă.
Cîmpeanu a mai anunţat că parazăpezile vor fi instalate până în data de 15 decembrie, că au fost achiziţionate 100 de freze de zăpadă care se vor adăuga celor existente şi că sunt cantităţi suficiente de material antiderapant.
El a amintit că la ultima rectificare bugetară au fost alocate 500 de milioane lei pentru drumurile judeţene, sumă în care s-a prevăzut şi acoperirea costului aprovizionării cu materialele necesare administrării drumurilor în perioada de iarnă.
Referitor la cantităţile de combustibil necesar încălzirii, Cîmpeanu a spus că stocurile existente acoperă necesarul unei luni de iarnă grea, dar prognoza meteo pentru perioada următoare arată că vremea nu va fi deosebit de rece. Chiar şi asemenea condiţii, premierul interimar a dispus continuarea aprovizionării.
Cîmpeanu a afirmat că problema încălzirii este una prioritară pentru Guvernul interimar, inclusiv cea a RADET, iar, dacă administraţiile locale nu pot contracta împrumuturi pentru plata furnizorilor, nu exclude posibilitatea să fie alocate sume din Fondul de rezervă aflat la dispoziţia Guvernului.
Totodată, el a cerut ca la MAI să fie centralizate toate solicitările care ţin de acoperirea necesarului pentru anotimpul rece, iar acest minister să le centralizeze şi să le prezinte Guvernului pentru rezolvarea problemelor apărute.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.