Cinci băuturi răcoritoare pe timp de caniculă

0
212

Canicula a fost dintotdeauna mai greu de suportat, însă îi putem face faţă dacă ţinem cont de anumite reguli. Una dintre cele mai importante este hidratarea. Dacă simţi nevoia să consumi mai des lichide, dar nu vrei să apelezi la băuturile carbogazoase, iată câteva idei naturale şi răcoritoare pentru vară.
După o zi obositoare şi agitată, o băutură fresh e binevenită. Cea mai sigură metodă e să îţi prepari singur băuturile pentru a te răcori. Dacă eşti în pană de idei, uite câteva cu ingrediente naturale şi foarte proaspete pentru a te menţine hi­dratat.
2. Suc de portocale cu ananas
Fresh-ul de portocale este la fel de apreciat ca limonada. Este gustos, uşor şi îţi poate opri senzaţia de toropeală din timpul verii. Taie şi curăţă două portocale şi pune-le într-un blender. Adaugă şi o jumătate de ananas, câteva cuburi de gheaţă şi un pahar de apă minerală şi mixează-le, scrie alegesanatos.ro.
5. Suc de pepene
Dacă simţi nevoia să bei sucuri, poţi să alegi unul natural, din pepene, care se prepară rapid. Taie câteva felii de penene şi pune conţinutul într-un blender. Adaugă şi câteva bucăţele de gheaţă. În câteva minute te poţi bucura de o băutură delicioasă, dulce şi răcoritoare, dar foarte naturală!
1. Limonadă cu castravete şi mentă
Limonada chiar este extrem de răcoritoare şi în acelaşi timp benefică sănătăţii tale. Se poate consuma ori­când pe parcursul zilei, chiar şi de dimi­neaţă. Lămâia susţine imunitatea, cu­- răţă sistemul digestiv şi are şi proprie­tăţi antibacteriene şi antiseptice. Ca să te joci uşor cu gustul, poţi să adaugi şi câteva bucăţele de castravete proaspăt şi mentă.
4. Suc de roşii
Roşia este bogată în săruri minerale, îndeosebi calciu şi fier. Ajută în cazurile de anemie, regenerează organismul, are rol ră­coritor şi uşurează digestia. Spălaţi câteva roşii, tăiaţi-le în jumătate şi introduceţi-le în storcător. Sucul de roşii poate ţine locul şi unei gustări, fiind destul de consistent.
3. Suc de mere
Mărul este un bun aliat în zilele toride, întrucât conţine multe vitamine care vă tonifiază organismul. Spălaţi foarte bine merele, tăiaţi-le cubuleţe şi băgaţi-le în storcător. Nu este nevoie de alte „îmbu­nătăţiri”, având în vedere că merele sunt foarte aromate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.