Cinci case dintr-un cartier din Arad, prădate de hoți

0
936

Arădenii au izbucnit după ce un incident neobișnuit s-a petrecut în Grădiște, mai exact în cartierul Romana Residence. Cartierul nou cu pretenții și cu lucrări în plină desfășurare a fost prădat de hoți în noaptea de duminică spre luni, respectiv data de 8-9 septembrie.

Se pare că nu mai puțin de cinci locuințe care se aflau foarte aproape una de cealaltă au fost prădate de hoți. Aceștia au luat absolut tot ce au putut din ele, de la marmură pâna la căzi de baie.

Asemenea lucru a fost posibil doar pentru că sistemele de supraveghere fuseseră demontate cu doar cinci zile înaintea incidentului, din motive nu tocmai cunoscute de către proprietari. Aceștia, evervați, continuă să își pună întrebări pentru că un furt de asemena amploare nu poate fi făcut altfel decât cu multă agitație și zgomot.

Cu toate acestea, chiar dacă unele dintre case erau locuite, fiind un cartier format din aproximativ 17 locuințe, nimeni nu a auzit nimic. Un astfel de jaf ar fi trebuit făcut cu mașini de mare tonaj în care să se încarce atât materialele de construcție pentru interior, cât și mobilierul furat. Ar fi fost vorba de multă agitație și zgomote pentru că locuințelor le-au fost sparte geamurile sau ușile. Pe lângă, ar fi fost nevoie și de un timp destul de îndelungat pentru un asemenea jaf.

Din suspiciunile celor care au fost țintele hoților, ei cred că este vorba despre ceva bine pus la punct și gândit de cineva care cunoștea exact situația în care se aflau proprietarii, că erau case nelocuite și pline de obiecte care urmau să fie folosite pentru finisarea interiorului.

Până în momentul de față, cei de la criminalistică nu au reușit să găsească amprente. Cu toate acestea, polițiștii au o listă de suspecți: „Se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, existând un cerc de persoane bănuite de săvârșirea faptelor“, a spus Purtătorul de Cuvânt IPJ Arad, Claudia Iuga.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.