Lotul feminin de baschet 3×3 al României se pregăteşte să intre în cantonament la Complexul Olimpic de la Izvorani, conform pregătirii aprobate de Consiliul Director al Federaţiei. La prima acţiune a „tricolorelor” calificate la Jocurile Olimpice de la Tokyo au fost convocate şi cinci jucătoare care au evoluat, de-a lungul anilor, pentru ICIM Arad. Este vorba
despre Ancuța Stoenescu, Anca Șipoș, Ale­xandra Uiuiu, Anne Marie Godri-Părău și Eli­sabeth Pavel. Primele patru ex-arădence se vor prezenta la Izvorani în data de 4 iunie și se vor pregăti timp de trei săptămâni sub îndrumarea directă a staff-ului tehnic, în vreme ce sibianca Pavel, abia revenită din Italia, se află în izolare la domiciliu, conform regulilor impuse de autorităţi.
Trebuie menţionat că la începutul acestei săptâmâni, sportivele au fost supuse testelor pentru coronavirus, de abia după venirea rezultatelor urmând să înceapă pregătirea. Pentru această primă acțiune au mai fost convocate: Gabriela Mărginean, Gabriela Irimia, Florina Stănici-Diaconu, Sonia Ursu-Kim și Ashley Walker. Un al doilea cantonament de trei săptămâni este programat din 2 iulie, atunci când va putea participa şi Eli Pavel.
România a obținut calificarea la turneul de baschet 3×3 din cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo, amânat pentru 2021, alături de Rusia, China și Mongolia, grație poziției din clasamentul mondial al fede­rațiilor naționale realizat de FIBA până la data de 31 octombrie 2019. România s-a situat pe locul patru mondial și pe locul doi în Europa, în topurile FIBA 3×3.

Recomandările redacției