Cinci libieni prinși la Nădlac, încercând să treacă granița prin câmp

0
470

Aproape zilnic, Poliția de Frontieră se confruntă cu aceeași problemă: persoane de cetățenie străină (spre exemplu, din Libia, Algeria sau Maroc) încearcă să treacă vama, fără a avea actele necesare pentru acesta. Nu a fost altfel nici duminică, 19.07.2020.

Două persoane, în noaptea de duminică spre luni, în jurul orei 04:45, se îndreptau, pe jos, spre granița dintre România și Ungaria, când au fost depistați de către polițiști. Desigur, aceștia nu au putut să-și justifice prezența în zonă. Câteva ore mai târziu, polițiștii din cadrul aceluiași sector, au observat încă trei persoane, care au încercat să facă același lucru.

Cei cinci cetățeni străini au fost transportați la sediul Sectorului P.F. Nădlac pentru cercetări. În urma acestora s-a depistat că grupurile erau formate din cinci cetățeni libieni, un adult și patru minori, adultul având 19 ani și minorii având vârste cuprinse între 15 și 17 ani.

Scopul tuturor persoanelor a fost să ajungă într-un stat din vestul Europei.

Cetățenilor străini li s-au întocmit acte de urmărire penală pentru săvârșirea infracțiunilor de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat. La finalul cercetărilor se vor impune măsurile legale potrivite situației.

Henrietta Balaj

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.