Locuitorii din diferite zone ale lumii se sufocă din cauza caniculei, fiind înregistrate temperaturi-record la nivelul întregii planete. Există cinci locuri în care vremea le-a dat bătăi de cap oamenilor şi care au depăşit limita normală de temperatură, relatează Mediafax.

Pe primul loc este zona de est a Canadei, unde căldura a fost intensă săptămâna trecută. 70 de persoane au murit în Quebec din această cauză, majoritatea în oraşul Montreal, iar în capitala ţării, termometrele au înregistrat 47ºC pe data de doi iulie.

Locul al doilea este ocupat de regiunea Caucaz, o zona muntoasă unde temperaturile au fost crescute pe tot parcursul lunii iulie. În Tbilisi, capitala Georgiei, s-au înregistrat 40,5 ºC, o maximă istorică, iar căldura a afectat reţeaua electrică din alte ţări apropiate.

În sudul Californiei termometrele au înregistrat trei recorduri: în centrul oraşului Los Angeles a fost cea mai călduroasă noapte din istoria zonei. Pe data de şapte iulie termometrele au înregistrat 26,1ºC, în Chino, aproape de L.A., au fost 48,9ºC, cea mai mare temperatură regăsită vreodată în acest oraş, iar în Universitatea din California, L.A., au fost 43,9ºC, cea mai mare din ultimii 79 de ani.

Penultima poziţie este ocupată de Australia, unde în Sidney maxima a fost de 24,7ºC pentru două zile, având în vedere că în emisfera sudică este iarnă, deci temperaturile trebuiau să fie mai scăzute.

Ultimul loc este ocupat de Algeria, şi este posibil ca săptămâna trecută să fi fost înregistrată cea mai mare temperatură din Africa, după ce în 1931 au fost 55ºC, însă specialiştii din zilele noastre nu iau în calcul această valoare şi spun că recordul a fost stabilit anul acesta cu 51,3ºC.

Recomandările redacției