lupteCS Astra Arad, campioană naţională pe echipe la lupte greco-romane, atât la juniori cât şi la seniori, are de apărat în acest an un palmares impresionant. Desemnat în 2013 cel mai bun club al Aradului, tocmai ca urmare a performanţelor de excepţie obţinute de elevii antrenorului emerit Spiridon Stanciu, CS Astra urmează să îşi calculeze în următoarele zile paşii pentru următorul sezon competiţional. Până atunci este de consemnat prezenţa a cinci dintre luptătorii arădeni la lotul naţional de seniori, care în perioada 6-30 ianuarie susţine un cantonament la Piatra Arsă.
Sezonul intern începe în februarie
Dorin Pîrvan, Iulian Grăjdan, Laurenţiu Macarei, Ilie Cojocaru şi Tiberiu Barbazan trag din greu în stagiul de pregătire, principala ţintă fiind Campionatul European de seniori, din luna aprilie. „În februarie avem deja prima etapă de juniori, apoi în martie urmează seniorii, iar în aprilie Europenele. Pe plan intern, sigur că mai sus nu putem urca, pentru că suntem campioni atât la juniori cât şi la seniori. Dar legat de posibi­lităţi şi obiective putem discuta în următoarele zile, când vom discuta toate aceste aspecte alături de conducere”, ne-a declarat Spiridon Stanciu.
Speranţe la Mondialele universitare
Pe plan internaţional, CS Astra speră să puncteze din nou şi în 2014, marile speranţe legându-se în special de vicecampionul european de juniori Dorin Pîrvan: „Eu zic că şanse mai mari sunt la Mondialele universitare, unde Pîrvan, Macarei sau alţii pot emite pretenţii. Nu va fi însă deloc uşor, pentru că vor înfrunta cei mai buni sportivi din lume, foarte bine pregătiţi”, mai spune antrenorul clubului arădean. În ceea ce priveşte calendarul competiţional, Aradul se va număra şi în acest an printre oraşele gazdă ale diferitelor întreceri naţionale:
Aradul a solicitat „naţionalele” de tineret
„Am solicitat finala Campionatelor Naţionale de tineret, asta datorită faptului că patru sportivi au terminat junioratul şi au acum 21 de ani. Avem deci şanse bune de a ne impune la această categorie de vârstă”, conchide Spiridon Stanciu. În curând se va reuni şi lotul naţional de juniori, unde CS Astra va fi reprezentată de 3-4 sportivi, centrul olimpic având acum reşedinţa la Câmpulung.

Recomandările redacției