evaziunePatru arădeni şi un cetăţean italian au fost trimişi în judecată pentru evaziune fiscală. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au dispus, prin rechizitoriul din data de 21.08.2013, trimiterea în judecată a inculpatul Gheorghe Didilă pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi complicitate la evaziune fiscală.
În fapt, din probele administrate până în acest moment procesual, s-a reţinut că învinuitul Gheorghe Didilă, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, în perioada noiembrie 2007 – 30 martie 2009, nu a înregistrat în evidenţele contabile ale socie­tăţii şi nu a declarat organelor fiscale operaţiunile comerciale efectuate şi veniturile realizate, în scopul sustragerii societăţii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale. Dosarul a fost înaintat spre competentă soluţionare Tribunalului Arad. „Facem precizarea că începerea urmăririi penale  este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situa­ţie, să înfrângă  principiul prezum­ţiei de nevinovăţie”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad.
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au dispus, prin rechizitoriul din data de 21 august, trimiterea în judecată a inculpaţilor Bruno Brennessel, Costel Cristinel Macovei, Marinela Diac şi Cristian Ioan Crişan pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi complicitate la evaziune fiscală.
În fapt, din probele administrate până în acest moment procesual, s-a reţinut că: fapta inculpatului Bruno Brennessel care, în calitate de administrator al al unei societăţi comerciale, în perioada noiembrie 2009 – 2010, a înregistrat în evidenţele contabile ale  so­cietăţii documente în care s-au con­sem­nat operaţiuni fictive în scopul deducerii unor cheltuieli nereale şi a taxei pe valoare adăugată, cu consecinţa prejudicierii bugetului de stat.
Faptele inculpaţilor Costel Cristinel Macovei, Cristian Ioan Crişan şi Marinela Diac de a elibera facturi şi chitanţe fiscale în numele unor societăţi comerciale, fără drept sau fără a avea vreo calitate, documente în care sunt consemnate operaţiuni comerciale fictive şi de a le pune la dispoziţia învinuitului Brennessel Bruno în scopul sustragerii societăţii administrată de acesta de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale, cu consecinţa prejudicierii bugetului de stat. Dosarul a fost înaintat spre competentă soluţionare Tribunalului Arad.
Claudia Gavra

Recomandările redacției