Cinci șahiști, peste maestrul Tiberiu Georges la Festivalul Internațional de la Arad

0
318

Festivalul Internațional de Șah Arad a debutat cu simultanul susținut de marele maestru Tiberiu Georges în fața a 30 de jucători, tineri juniori arădeni, reprezentanți ai presei, ai sponsorilor și ai oficia­litățlor locale. După 4 ore de luptă, 5 jucători au reușit să câștige, iar doi au smuls câte o remiză, 23 de victorii revenind marelui maestru. Performerii se numesc David Bălă­- ceanu, Iulian Anghel, Rodel Rujan, Marius Milian, Dan Ambru.
A urmat un turneu de Fischer Random, variantă a jocului de șah inventată de fostul campion mondial, Bobby Fischer, cu scopul de a elimina pregătirea în deschidere. Astfel, la Fischer Random (sau Șah 360 cum mai este numit) poziția pieselor grele de pe prima linie se trage la sorți înainte de startul partidei. Primul loc a fost ocupat de Cătălin Pătrașcu (Șah Club Vados), campion național la juniori 18 ani anul acesta, cu 6 puncte, locurile 2 si trei fiind ocupate cu câte 5,5 puncte de Bogdan Ionescu (Șah Club Vados) și George Albu (Politehnica Iași).
Openul principal și-a consumat prima rundă cu 245 de șahiști din 12 țări. Deși favoriții s-au impus în general, am consemnat totuși două surprize, cu doi jucători din top 15 care au pierdut cu adversari mai slab cotați. Mai întâi, maestrul internațional Bogdan Dan (Șah Club Vados, elo 2407) nu a reușit să concretizeze o poziție mai bună și, demoralizat, a pierdut la Sorin Samu (elo 2073), pentru ca, mai apoi tânărul junior timișorean Vlad Ciorîcă (2071) să câștige cu David Alexandru (elo 2406).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.