Cinci sfaturi de vacanță în plină pandemie de coronavirus

0
279

D acă recomandările autorită­ţilor nu te-au convins să stai acasă și te-ai decis să pleci în concediu, ar trebui să te gândești foarte bine înainte de a lua o decizie. Anul acesta este riscant să plecăm, dar știm cu toţii că mulţi dintre noi o vom face oricum, indiferent de ris­curi. Iată câteva sfaturi pentru cei care se vor încumeta să plece la drum.
1. Mergi cu mașina personală. Evită călătoria cu trenul, cu autocarul, cu micro­buzul sau cu avionul. Mergi cu mașina personală. În acest fel, vei evita aglomerația, nu vei fi nevoit să stai lângă alte persoane și vei evita îmbolnăvirile. În același timp, îi vei feri și pe cei din jur, în cazul în care ești infectat cu Covid-19 și încă nu știi.
2. Cazează-te la cort! Anul acesta e recomandat să eviți hotelurile. Pericolul de a contacta virusul în astfel de spații de ca­zare este extrem de mare, chiar dacă vor exista măsuri de prevenire. Ideal ar fi să mergi cu cortul, fie că optezi pentru o sta­țiune pe malul mării sau una la munte. Poți alege un camping unde să beneficiezi de toate condițiile: electricitate, apă, toalete, dușuri etc. S-ar putea să-ți placă această aventură. Este adevărat, la cort viața este mai simplă, nu vei avea condițiile unui hotel de 4 stele, dar ești în natură, afară, în spațiu deschis, un loc la care, probabil, ai visat în toată perioada de izolare.
3. Evită stațiunile aglomerate! Să pleci în Mamaia, în Vama Veche, pe Valea Prahovei, prin Maramureș sau Bucovina nu este o idee chiar strălucită. Doar dacă ai găsit o cazare într-o zonă mai izolată, nu în mijlocul aglomerației. Sunt de evitat stațiunile cunoscute, mai ales că aici te-ai putea întâlni și cu turiști străini, potențiali purtători de Covid.
4. Lasă-i pe părinți și bunici acasă. Să pleci în vacanță în această perioadă e peri­culos, dar odată ce ai pornit la drum, îți asumi riscurile. Însă, protejează-i pe părin­ții sau bunicii tăi care sunt în vârstă. Lasă-i acasă!
5. Mergi la țară! Și la țară e aer curat, li­niște, ai casa ta, locul tău, poți face un gră­tar, poți face plajă, chiar și baie într-o mică piscină gonflabilă. Dacă nu ai una adevă­rată. La țară poate ai unde să mergi la pescuit, poate e vreo pădure prin apropiere și ai pe unde să te plimbi… Dar, atenție! Dacă la țară trăiesc bunicii sau părinții tăi, e riscant pentru ei să te întâlnească.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.