Cinci soluții de curățare pe care le poți face folosind produse din gospodărie

0
256

I ndiferent dacă vrei să econo­mi­sești bani sau pur și simplu îţi dorești să folosești produse fără chimicale, ideea de a realiza singură produsele de curăţare ar putea fi cea mai bună soluţie în astfel de cazuri.
1. Soluție de curățare universală
Pentru a obține o soluție de curățare universală, trebuie să pui, într-o sticlă, oțet și apă (aceeași cantitate din fiecare), coajă de lămâie și crenguțe de rozmarin. Ames­tecă ingredientele și lasă-le la infuzat o săptămână înainte de utilizare. Astfel, vei obține o soluție cu ajutorul căreia vei pu­tea îndepărta petele de pe orice suprafață din casă.
2. Soluție de cu­ră­țare pentru bu­că­tărie
Dacă vrei să pre­gă­tești o soluție de cu­rățare pentru bucătărie, ai nevoie de bicarbonat de sodiu. Amestecă patru linguri din acest compus chimic cu un litru de apă și vei obține un produs de curățare eficient pentru a elimina murdăria de pe blatul de bu­cătărie, aragaz, interiorul frigi­derului și alte electrocasnice.
3. Soluție pentru obiecte metalice
Una dintre cele mai simple soluții de curățare pe care le poți crea singură este destinată obiec­telor metalice. Ai nevoie de oțet alb sau suc de lămâie și sare de masă. Tot ce trebuie să faci e să pui pe un burete aceste ingrediente și să freci suprafața murdară. Clătește bine cu apă, apoi șterge zona curățată cu o lavetă moală, uscată.
4. Soluție de curățare a petelor dificile
Petele de rugină sunt greu de îndepărtat, dar una dintre soluțiile care ajută în astfel de situații este alcătuită din zeamă de lămâie și borax. O mixtură preparată din aceste două ingrediente – folosite în canti­tăți egale – poate curăța rugina de pe chiuvetă, poate îndepărta murdăria de pe vasele de bucătărie și poate fi folosită și pentru a curăța diferite obiecte electrocasnice.
5. Soluție de curățare pentru marmură
Dacă nu ai găsit încă soluția perfectă pentru curățarea suprafețelor din marmură, poți în­cer­ca varianta handmade. Ai nevoie de două picături de detergent de vase și două căni de apă caldă. Amestecate, cele două ingrediente sunt ideale pentru curățarea suprafețelor din marmură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.