stranieriDupă despărțirile de Oberhauser, Medina, Moreno și Zanardini, UTA a rămas cu un singur fotbalist străin în lot. Francezul Sidney Faye e și pe placul lui Adrian Falub, care – însă – a mai primit nu mai puțin de cinci fotbaliști de peste hotare. Doi dintre ei sunt deja de săptămâni bune sub comanda sa, respectiv fundașii late­rali, Patrice Feussi și Abdoulaye Diarra, fotbaliști care, de altfel – au mai îmbrăcat tricoul „alb-roșu” și în trecut.
Apoi, la Arad a ajuns și Daniel Ola, un fundaș central care a făcut față în Serie A, la Cesena, dar care nu fost lăsat să treacă granița în Ungaria, așa că a ratat cantonamentul de la Gyula. Camerunezul a revenit la Arad, a fost integrat în lot și a convins conducerea „textilistă” să-i dea o șansă și fostului său coleg de la Daugava Daugavpils (Letonia), Ibrahim Olalekan Babatunde. În fine, în Calea Aurel Vlaicu a revenit și Maximiliano Laso, idolul tribunelor în stagiunea precedentă, așa că Falub ar trebui să fie cât de cât mulțumit de calitatea noilor veniți.
Numai că, niciunul dintre Diarra, Feussi, Laso, Ola și Babatunde nu sunt legitimați până la această oră, iar UTA joacă la Satu Mare un meci crucial în „cheie” play-out. Ceva șanse ar fi ca măcar primii doi să fie buni de joc sâmbătă, în timp ce în cazul celorlați trei cărțile verzi creează probleme. Dintre toți aceștia, Feussi, Ola și Babatunde au statut de jucători extracomunitari, știindu-se faptul că divizionarele secunde au dreptul să folosească în același moment trei astfel de fotbaliști.

Recomandările redacției