Cinci tineri care intenţionau să treacă frontiera pe jos au fost reținuți la graniță

0
393

Tot mai mulţi migranţi traversează ilegal frontiera. Migranții prinși la graniță este un subiect deja la ordinea zilei, iar poliţiştii de frontieră fac zilnic verificări, pentru a preveni trecerea ilegală a graniței.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac au depistat cinci cetăţeni din Maroc şi Algeria, solicitanţi de azil în România, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, pe jos.

Miercuri, 4 noiembrie, în jurul orei 21.45, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac – I.T.P.F. Oradea au depistat, la aproximativ 50 de metri faţă de linia de frontieră cu statul vecin, cinci persoane care se îndreptau pe jos, spre teritoriul Ungariei şi care nu îşi justificau prezenţa în zonă. Cei cinci cetățeni străini au fost preluați și transportați la sediul Sectorului P.F. Nădlac, pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că grupul este format din cinci bărbaţi din Maroc şi Algeria, cu vârste cuprinse între 29 şi 33 de ani, solicitanţi de azil în România. Aceştia au declarat că doreau să ajungă în vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, efectuând cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.