Ai primit un buchet superb de flori de Valentine’s Day de la iubitul tău și vrei să le ai proaspete cât mai mult timp? Află că pot rezista chiar și două săptămâni. Totul este să urmezi cele cinci trucuri oferite de floristul Alina Neacșa, scrie Click.
Puțini sunt cei care știu ce să facă atunci când primesc un buchet de flori pentru ca acesta să reziste un timp îndelungat. Majoritatea pun apă în vază și așează apoi firele.
Ei, bine, nu este suficient! Pentru că în scurt timp vor începe să se ofilească. Un celebru florist, Alina Neacșa, îți dă câteva tructuri:
– spală cu un dezinfectant vasul în care urmează să pui florile (poți folosi orice detergent pe care-l ai în casă);
– pune în apă un pliculeț de hrană pentru flori, pe care fie l-ai primit împreună cu buchetul fie îl cumperi de la orice florărie. Rolul acestui pliculeț este de a menține apa curată, împiedică dezvoltarea bacteriilor și asigură nutrienți florilor, astfel încât vor rezista cât mai mult:
– înainte de a pune florile în apa gata pregătită, trebuie să tai codițele acestora minimum 2,5 cm cu un cutter sau cu o foarfecă bine ascuțită. Rolul acestei ope­rațiuni este a eliberea vasele capilare ale plantelor, astfel încat să poată absorbi cât mai multă apă;
– o dată la două zile, trebuie schimbată apa din vas și retăiate codițele;
– așează florile într-un loc ferit de bătaia directă a razelor de soare și fii atentă să nu aibă în preajmă fructe.
Dacă vei respecta aceste reguli, florile pot rezista în vază până la două săptă­mâni, în special trandafiri, hortensii sau lisianthus.

Recomandările redacției